Mac Donalds afval als marketing!!

Het is nu alweer een paar maanden geleden dat een video over Starbucks veel aandacht heeft gekregen in de media. In deze video verteld een medewerker waarom ze de namen verkeerd op de koffiebekers schrijven. Het blijkt allemaal één grote marketingtruc te zijn. Nu kan je hier je twijfels bij hebben, maar hoe dan ook hebben ze met deze video alleen al heel veel aandacht gehad.

Sinds een jaar woon ik in de buurt van de Mac Donalds, ik zie het logo zelfs boven de bomen uitsteken vanuit mijn huis. Als ik op de fiets ga zie ik veel Mac Donalds zakken en bakken langs de weg liggen. In elke stad gebeurt volgens mij hetzelfde. In de wijde omtrek van een Mac Donalds ligt het afval overal en nergens, maar vooral niet in de vuilnisbak. Ik erger mij er aan dat iedereen dit zo van zich af gooit, uitgaande dat dit dan ook zo is…

Maar wat als de Mac Donalds dit nou zelf doet? Dat ze bewust elke dag een rondje maken om het afval langs de wegen te gooien? Hier hebben jullie vast nog niet aan gedacht of wel? Dit kan je je ook haast niet voorstellen en is misschien ver gedacht, maar voor mij zeker niet onmogelijk. Als je er wat langer over nadenkt, zou dit nog niet eens zo gek zijn.

Als ik het afval zie liggen weet ik namelijk dat er een Mac Donalds in de buurt is. Als ik al trek heb dan kan dit zomaar de benodigde trigger zijn om juist daar even wat te gaan eten. Het neergooien van het afval is goedkoper dan reclame borden langs de weg, met misschien wel hetzelfde resultaat. Als het je zo bekijkt klinkt het nog niet eens zo gek of wel?

Wie weet verschijnt er wel een soort gelijke video waarin een Mac Donalds medewerker dit uit de doeken doet. Eén ding is dan in ieder geval zeker, mocht dit zo zijn dan zullen ook zij hier heel erg veel aandacht mee krijgen…

Geef een reactie