Jaren geleden hebben zes natuur- en fotografieliefhebbers de krachten gebundeld en zijn dit online en gratis magazine begonnen. In dit magazine staat de natuur in Nederland centraal. Ons land heeft heel erg veel te bieden als het gaat om natuur, alleen vergeten wij dit wel eens. De insteek van het magazine is dan ook om jullie als lezer te inspireren en uit te dagen om de natuur in te gaan en het zo beter te leren kennen. De artikelen in ons magazine zullen variëren over mooie plekken, fotografie tips en weetjes over de dieren in onze natuur.


Deel je mooiste foto's met ons voor in het magazine.Het archief


De redactie

Robbie Veldwijk

Robbie Veldwijk | Fotograaf

Begon met het fotograferen van alles om hem heen, maar richt zich de laatste jaren vooral tot de natuur. Van landschappen tot de kleinste insecten, met zowel zijn camera als smartphone.

Yvonne van der Mey

Yvonne van der Mey | Fulltime pro-natuurfotograaf

Woont en werkt al bijna 40 jaar in een prachtig natuurgebied op de Veluwe. Werkt regelmatig in Europa en zuidelijk Afrika (als de situatie het toe laat). Geeft cursussen, workshops, lezingen, fotoweekenden en fotoreizen. Gaat “voor alles wat mooi is”. Van dauwdruppel tot leeuw en alles daar tussen in!

Pieter van Roijen

Pieter van Roijen | Fotograaf & instructeur content creation

Pieter van Roijen is parttime fotograaf met zijn roots in Rotterdam.  Veel van zijn foto`s zijn dan ook gemaakt in en om deze wereldstad aan de Maas. Ook fotografeert hij graag natuur en landschappen in binnen- en buitenland.

Heleen Verduijn | Natuurliefhebber en hobbyfotograaf

Heleen is het liefst altijd in de natuur waar ze haar dagen vult met vrijwilligerswerk voor o.a. Natuurmonumenten. Boswachter, werken in een eendenkooi maar ook wadwachten en eilandwachten behoort tot het vrijwilligerswerk. Op die momenten pakt ze haar camera en probeert de belevenissen vast te leggen.

Frans Kapteijns | Boswachter

Frans is Pensionado maar zit niet stil. Hij is nog steeds verbonden aan Natuurmonumenten als vrijwillig boswachter. Hij is ambassadeur van het Van Gogh Nationaal Park, Nature for Health en de ZAPpers. Docent bij het IVN Oisterwijk, voorzitter van Koninklijke Harmonie Asterius en lid van B-team Oisterwijk. De B staat voor biodiversiteit. Mijn passie is naast muziek luisteren, bosbadwandelingen geven. 

Michel Grobbe | Functie

Paar regels over jezelf

Nielke Kapteijns | Redacteur

Vindt het heerlijk om te lezen en heeft daar dan ook haar beroep van gemaakt. Bij Denatuurin! leest ze over allerlei soorten planten, vogels en fototechnieken en geeft suggesties om deze teksten nog beter leesbaar te maken.


Schrijf je in voor ons gratis magazine.