Bewoners van de oude schuur

Al vier jaar lang weet ik dat er steenuiltjes dichtbij mijn huis wonen. Maar om ze te fotograferen was er tot vandaag nog nooit van gekomen. In het eerste jaar dat we hier woonde heb ik mij afgevraagd waarom er soms auto’s stil stonden midden op de straat. Iedere keer op hetzelfde punt. Totdat ik er een keer naartoe ben gelopen om het te vragen. Het antwoord waren deze steenuiltjes.

De schuur waar ze in wonen heb ik al vaker gebruikt tijdens het fotograferen van een zonsondergang. Het heeft iets karakteristieks voor het landelijke landschap waar ik door omringt wordt. Voor de steenuiltjes is dit de perfecte plek om te wonen en dat is inmiddels bekend bij diverse natuur- en fotografieliefhebbers.

Voor het fotograferen van vogels moet je veel geduld hebben. Heel vaak kijken, stil zitten wachten op het juiste moment. Ook het materiaal is natuurlijk van belang, want ze laten je niet dichtbij in de buurt komen. Laat ik in dat geval over beide benodigdheden niet beschikken. Ik weet dat het loont om geduld te hebben met fotografie en wie weet komt dat ooit nog eens. En ja, de spullen. Een lens met 400mm zoom, of zoiets dat is me net iets te duur…

Geef een reactie