Gemaakt met zo’n, uhm… groothoeklens ofzo?

Afgelopen weekend stond ik met www.055photowalks.nl op de Culturele Pleinmarkt 2015 in Orpheus. De organisatie vroeg ons foto’s op te hangen en te laten zien wat 055photowalks doet. Dit hebben wij met tien foto’s op grootformaat en een diapresentatie gedaan. Tussen deze foto’s hing ook een foto van mij, namelijk het kersendijkje gefotografeerd in Vaassen bij kasteel de Cannenburgh.

De eerste beste keer dat iemand het over mijn foto had kreeg ik de vraag of die foto met een groothoeklens gemaakt was of misschien bewerkt in photoshop. Dit bleef echter niet bij 1 keer en er volgde gedurende de dag meer mensen die een vooroordeel hadden over deze scheef staande bomen. De eerste paar keer vond ik het nog grappig, maar na meerdere keren begon ik mij er toch aan te irriteren.

Ik voeg mijzelf af waarom ik dat gevoel kreeg. Het is leuk dat men naar je foto’s kijkt en er over nadenken, maar toch vond ik het jammer. Misschien kwam het wel doordat ze het niet vroegen, maar direct een oordeel klaar hadden. En hoeveel mensen dachten hetzelfde zonder het te zeggen?

Ja de aandacht is leuk, maar het erbij te moeten zeggen dat de bomen echt zo staan was toch jammer. Nu ik achter mijn laptop zit deze blog te typen moet ik er ook wel weer om lachen. Zo’n situatie ontstaat, je kan er niks aan doen, ze hebben serieus naar je foto gekeken en zullen het onthouden.

kersendijk_vaassen

4 thoughts on “Gemaakt met zo’n, uhm… groothoeklens ofzo?

  1. Weet je, Robbie. Er is met digitale fotografie en fototoesteltechniek zoveel mogelijk. Je kunt na de ‘klik’ zoveel manipuleren aan de foto dat er heel wat anders uitkomt.
    Nu over jouw foto gesproken. Je hebt hem mooi gefotografeerd en dat in zwart-wit.

  2. Het zou niet in me op komen om te denken dat er hier een UWA gebruikt is. Iedereen die een beetje kijkt, ziet toch gewoon dat die bomen scheef staan?

    Mensen willen graag een beetje interessant doen. Het lijkt me ook vooral een beetje een klok en een klepel idee; met dit standpunt zouden de bomen juist naar binnen gericht moeten zijn als het een foto met een UWA was geweest.

  3. Bedankt Arend-Jan en Thomas voor jullie reactie, ik was ook echt wel verbaasd over de reacties. Het moment waarop ik deze foto heb gemaakt is echt al wel een tijd geleden en ik had het nog nooit gehoord. Tot op die bewust dag dan…

  4. Het is wel een foto die je wat langer moet bekijken, maar dan zie je wel heel duidelijk dat de bomen scheef staan. In eerste instantie kreeg ik het idee dat het pad heel stijl naar beneden af liep, maar dat zou wel een kronkel in mijn hersens geweest zijn 🙂
    Gave foto

Geef een reactie