Met 055Photowalks naar Het Potlood.

Gisteravond, na lange tijd, bewust de deur uitgegaan om te gaan fotograferen. Iets wat ik het laatste jaar te weinig heb gedaan, het was dus weer eens tijd! Namens 055Photowalks had ik een photowalk georganiseerd in Apeldoorn. Drie jaar geleden deden we deze wandeling al eens eerder, maar toen met regen. Nu hadden we meer geluk, het was koud en het waaide flink maar het was wel droog. Kortom andere omstandigheden en dat betekend ook andere resultaten.

Met de 20 fotografen bleven we na 30 meter al steken op de brug bij de Deventerstraat. We hadden hier een mooie uitzicht op “Het Potlood”. Na meerdere pogingen heb ik, vanaf deze brug, onderstaande foto gemaakt. Om een lange belichting te maken heb ik gefotografeerd met een afstandsbediening. Voor deze foto heb ik een belichting van 63 seconden gemaakt. Samen met de wind is hierdoor de beweging in het water en de lucht zichtbaar geworden.

De wind heeft effect op je foto’s bij het fotograferen met een langere sluitertijd, maar het kan ook erg gevaarlijk zijn. Door de wind heeft mijn camera een flinke smak gemaakt. Hij is van de kade gevallen naar beneden op de vlonder. Maar ik had geluk! Hij is net niet in het water gevallen en ook niet kapot. Een wijze les voor de volgende keer om hier extra goed op te letten.

Geef een reactie