Van mooi eiland naar beklimming Rinjani

Na een heerlijke dag genieten en bijkomen van de heen-reis gingen we al weer verder naar het volgende. De ochtend dat we wakker werden op het mooie eiland Gili Air, konden we onze volgende bestemming al zien, namelijk Mount Rinjani.

Thuis in Nederland hadden we al besloten om Mount Rinjani te gaan beklimmen. Hoe of wat hebben we ter plekken geregeld en dat was achteraf maar goed ook. Ons plan was eigenlijk om 3 dagen te klimmen en dalen en twee nachten te slapen op de vulkaan. Echter hadden we vanaf de eerste dag al een dag vertraging opgelopen. Dit kwam door de ramadan vakantie, hierdoor waren de boten naar de Gili eilanden helemaal vol.

Door onze strakke planning waren we er toe gedwongen om er een twee dagen beklimming van te maken. Op Gili Air hebben we de complete trip geboekt; vanaf Gili Air naar de vulkaan en vervolgens na de afdaling per auto naar het zuiden van Lombok.

Tijdens het maken van deze foto, waren we nog niet zo ver. We zaten hier nog lekker te genieten van ons ontbijt aan het strand en keken uit op de berg die wij gingen beklimmen. Zonder te weten wat ons te wachten stond. Voor mij helemaal, want ik had nul ervaring/training met het beklimmen van bergen laat staan vulkanen.

IMG_4935-2

Geef een reactie