Weinig tijd, mooi weer, snel op pad!

De laatste weken kom ik niet echt toe aan het fotograferen, op dit moment ben ik bezig met klussen en verhuizen. Jammer genoeg dus geen tot weinig tijd voor fotograferen, zo ook een paar weken geleden toen ik rondliep bij het Beekbergerwoud. Er stond een flinke wind maar de lucht was erg interessant voor het fotograferen van landschappen. Er waren mooie wolken en de zon ging bijna onder, dus snel even op pad!

Ik ging voor het landschap maar had toch een stille hoop dat ik ook nog wat interessants kon vinden op macrofotografie gebied. Door de wind waren er geen insecten te bekennen, dus dat ging al niet door. Wel kwam ik daar deze paardenbloem tegen en vond het een interessant onderwerp om te fotograferen. De zon scheen er mooi op alleen waaide het wel teveel. Ik had moeite om de bloem goed scherp te krijgen en daarna ook nog eens zonder beweging vast te leggen.

Zoals iedereen heb ik maar twee handen, maar had er in dit geval graag drie gehad. Eerst heb ik handmatig scherp gesteld op de bloem. Vervolgens hield ik met de ene hand de steel van de bloem vast om deze stil te houden. Met de camera in mijn andere hand bewoog ik naar de bloem toe om het gewenste punt scherp te krijgen.

IMG_4100

One thought on “Weinig tijd, mooi weer, snel op pad!

Geef een reactie