Cor de Hamer | #mijnfoto 2019

Maandag 12 augustus: Het was een koele zomerdag geweest met talrijke buien. ‘s Avonds werd het droger en er waren ook een paar opklaringen voorspeld. In het weekend was ik er niet aan toe gekomen om de bloeiende heide te fotograferen, dus besloot ik het er vanavond op te wagen.

Maar naar welk heidegebied? Ik besloot om naar de Renderklippen tussen Epe en Heerde te gaan. Toen ik aankwam zag ik dat de heide prachtig in bloei stond, maar de opklaringen bleven uit en de lucht bleef grauw. Inmiddels had ik al een flink stuk over de heide gelopen, de magie bleef uit en ik stond op het punt om terug te lopen naar de auto.

Vlak voor zonsondergang brak de bewolking in het westen en de zon piepte er nog 10 minuten tussendoor voordat het achter de horizon verdween. De lucht begon flink te kleuren en de kleuren van de heide werden ook intenser door de lage zon. Ik heb maar een paar foto’s kunnen schieten in de korte tijd dat de zon er was. Compositie technisch niet het meest interessante beeld, maar de beleving maakte alles goed.

Toen ik naar de auto liep begon het te regenen en eenmaal in de auto gingen de sluizen helemaal open. Wat een geweldige avond!

Cor de Hamer
Autodidactisch fotograaf uit Apeldoorn met de natuur als belangrijkste inspiratiebron. Naast sfeervolle landschappen vormen macro foto’s en ook een aanzienlijk deel van mijn repertoire. Dierenportretten en nachtfotografie in steden krijgen de laatste tijd ook steeds meer mijn interesse. Compositie, sfeer en lichtval zijn de belangrijkste elementen in mijn foto’s. Een goede foto brengt een bepaald gevoel in je naar boven.

Website: www.cordehamer.nl
Instagram: cordehamerpugsincrimeveluwefoto
500px: cordehamer
Viewbug: cordehamer
GuruShots: cdhamer
Flickr: cordehamer

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2019? Kijk dan hier!

Geef een reactie