Elja Trum | #mijnfoto 2016

Na een inspirerend filmpje op internet (en een eerdere poging begin 2016) wilde ik graag opnieuw een sneeuwfoto maken. Mijn idee was om hier een model voor te regelen, maar omdat ik het concept graag snel uit wilde proberen heb ik mijn dochter als model gebruikt. De foto is geschoten op mijn zolder met een zwart doek als achtergrond over het wasrek en twee opzetflitsers los van de camera als belichting. In Lightroom heb ik de lantaarn ontstoken en in Photoshop heb ik nog extra sneeuw toegevoegd.

Dit is mijn foto van 2016 omdat ik met dit probeersel ontdekte hoe leuk het is om je eigen kinderen in te zetten voor een geënsceneerde foto. Mijn vierjarige dochter Vera was trots om te kunnen helpen, mijn vrouw hielp ook mee. Zo maak je met het hele gezin samen een foto die echt meer is dan de snapshots die je met je smartphone neemt.

Over Elja Trum
Als fotograaf probeer ik graag alle vormen van fotografie uit en daar schrijf ik dan ook graag over. Over de jaren heb ik ontdekt dat ik het meeste plezier heb in fotoshoots waarbij ik samen met een model een paar uur lekker aan het werk ben voor de mooiste portretfoto’s.

Website: www.photofacts.nl

Elja Trum

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2016? Kijk dan hier!

Geef een reactie