Erik van Rosmalen | #mijnfoto 2018

Tja, één beste foto kiezen is en blijft moeilijk. Daarom heb ik gekozen over een foto waar ik in ieder geval heel blij van wordt, maar die ook een aantal aspecten samenpakt waar mijn fotografie om draait.

In de eerste plaats maak ik graag (geënsceneerde) portretten. Mensen van hun beste of mooiste kant laten zien.

Als het even kan doe ik dat ook analoog: ik fotografeer met een Mamiya C330 middenformaatcamera en ontwikkel en druk zelf mijn beelden af. Mooiere onscherpte, een zachte korrel in zwart-wit. En dat gecombineerd met een therapeutisch effect. Je kunt, nee je móet veel rustiger en bewuster werken (want met 12 foto’s is een rolletje vol). Dit alles zijn voor mij redenen waarom ik graag analoog werk. Met name bij mijn boudoirfotografie vind ik het een welkome toevoeging.

Daarnaast werk ik ook graag met bands en artiesten, waarvoor ik ook dit jaar weer in opdracht nieuw (promotie)materiaal heb mogen maken. Bijvoorbeeld voor miss Valentina Rose, zangeres van de band Nostalgique en solo ook actief als ‘burlesque performer’. Ik fotografeerde haar zowel met de band als in haar persoonlijke boudoir, waar we dit analoge, ‘vintage’ portret maakten. #Mijnfoto voor 2018!

Over Erik van Rosmalen
Erik is van oorsprong bioloog. Het observeren zit biologen in de genen. Een kwaliteit die Erik dagelijks inzet. Niet om bacteriën te bestuderen: hij richt zich het liefste op de mens. Human interest ligt Erik het beste. Mensen observeren en in beeld brengen is wat hem drijft. Met tekst of met foto’s. Het liefst beide. In zijn fotografie richt hij zich vooral op (zakelijke) portretten, model- en boudoirfotografie én promotiefotografie voor bands en theaterartiesten. In zijn vrij werk fotografeert Erik graag analoog: voor de sfeer in het beeld en vanwege de rust die ermee gepaard gaat.

Website: www.erikvanrosmalen.com
Instagram: erikvanrosmalen

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2018? Kijk dan hier!

Geef een reactie