Erik van Rosmalen | #mijnfoto 2019

Dit portret maakte ik gisteren…. Zestien december. #Mijnfoto van 2019. En bijna had hij niet eens de eindstreep gehaald. Ik was wat het experimenteren met flitslicht en lange sluitertijden en de serie deed het in eerste niet echt voor ons. We gaven het op en gingen wat anders doen.

Maar bij een tweede blik werd ik toch gegrepen door de kracht die de beweging en onscherpte samen uitstralen. De kracht van de dans zit écht in het beeld. Serendipity betekent ‘iets vinden wat je níet zocht’. En zo ging het ook met deze foto. Waar uiteindelijk #mijnfoto van 2019 uitrolde…

Erik van Rosmalen
Erik is van oorsprong bioloog. Het observeren zit biologen in de genen. Een kwaliteit die Erik dagelijks inzet. Niet om bacteriën te bestuderen: hij kijkt het liefste naar de mens. Human interest ligt Erik het beste. Mensen observeren en in beeld brengen is wat hem drijft. Met tekst of met foto’s. Het liefst beide. In zijn fotografie richt hij zich vooral op (zakelijke) portretten, model- en boudoirfotografie én promotiefotografie voor bands en theaterartiesten. In zijn vrij werk fotografeert Erik graag analoog: voor de sfeer in het beeld en vanwege de rust die ermee gepaard gaat.

Website: www.erikvanrosmalen.comerikvanrosmalentekstenfotografie.pixieset.com
Instagram: www.instagram.com/erikvanrosmalen

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2019? Kijk dan hier!

Geef een reactie