Frank Bos | #mijnfoto 2016

Eén van de Natuurgebieden die wij regelmatig bezoeken is het Nationaal Park de Loonse en Drunense duinen. Als fotoclub hebben we goede contacten met één van de zogenaamde Duinboeren. Dit zijn boeren van wie het land grenst aan de Loonse en Drunense Duinen. Regelmatig gaan we bij deze boer fotograferen omdat  zijn land vrijwel naadloos overloopt in de Drunense Duinen. Op zijn land ligt een kleine waterpoel die gebruikt wordt om het land te besproeien tijdens droogte. We hebben op zijn terrein enkele fotoplekken mogen inrichten waaronder een schuilhut aan de waterpoel. Dit jaar hadden we het geluk dat een paartje IJsvogels zijn poel had uitgekozen om een nest te bouwen en jongen groot te brengen. Het was genieten en we hebben vele leuke uren doorgebracht bij dit IJsvogelpaar.

Over Frank Bos
Na mijn loopbaan bij o.a. Nederlandse Spoorwegen kan ik nu al mijn tijd steken in mijn hobby; Natuurfotografie. Fotograferen doe ik  al zo’n vijftien jaar, maar de laatste acht jaar ben ik me meer op Natuurfotografie gaan toeleggen met de nadruk op vogels. Natuurfotografie is voor mij meer dan alleen maar een mooi plaatje schieten. Je verdiepen in het onderwerp en een goede voorbereiding zijn een vereiste. Maar het allerbelangrijkste blijft toch het genieten van het moment. Wanneer na urenlang wachten een dier tevoorschijn komt en je de kans krijgt hem in zijn natuurlijke omgeving te kunnen fotograferen, blijft dat toch elke keer weer een kick!

Fotograferen doe ik met een Canon EOS 7D m2 camera en een Canon 300mm telelens met 1.4 III extender. De foto’s zo goed mogelijk presenteren is daarna de volgende uitdaging, daarvoor gebruik ik Adobe Lightroom.

Facebook: Frank Bos

Frank Bos

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2016? Kijk dan hier!

Geef een reactie