Henk Braam | #mijnfoto 2020

Tijdens de lockdown kwam het normale leven tot een stilstand. Alle opdrachten kwamen te vervallen en ik besloot de stad te verkennen om te kijken hoe het virus de wereld veranderde. Opeens was er rust en stilte. De straten waren leeg, de luchten helder en blauw, het voorjaar was mooier dan ooit. Maar die stilte had ook een keerzijde.

Een sluipmoordenaar maakte wereldwijd veel slachtoffers. Er was angst en verwarring over hoe de nieuwe werkelijkheid eruit zou komen te zien. Ik kijk vanuit mijn werkkamer naar buurtkinderen die op de rustige straat spelen zonder verkeer. Maar het is een nogal bizar spelletje. Elke keer als er iemand langs komt, zakken ze in elkaar en gaan op de grond voor ‘dood’ liggen. Ze schenen er zelf heel veel lol in te hebben. Op het snijvlak van schoonheid en onrust fotografeer ik nog steeds de wereld om mij heen.

Over Henk Braam
Henk Braam (1960) is geboren en getogen in Zambia. Vandaar dat het reizen in zijn bloed zit. Na de kunstacademie trok hij voor langere tijd de wereld in en combineerde reizen met fotografie. Na fotoredacteur geweest te zijn bij Amnesty International kwam hij pas goed op stoom. Toen hij hoorde dat Hutu’s massaal op de vlucht sloegen voor de wraak van de Tutsi rebellen in Rwanda, bedacht hij zich geen moment en vertrok in een vliegtuig vol hulpgoederen weer naar het continent van zijn geboorte. Daarna volgden talrijke reportages in conflictgebieden waar hij o.a. voor Artsen zonder Grenzen fotografeerde. De laatste 10 jaar heeft hij voornamelijk gehandicapte kinderen gefotografeerd voor organisaties als het Liliane Fonds. Tegenwoordig verdeelt hij zijn tijd met reizen in het buitenland en food gerelateerde opdrachten, zowel op het gebied van fotografie als het medium film.

Website: www.henkbraam.com
Facebook: www.facebook.com/henk.braam.94
1000fotos: www.1000fotos.org

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2020? Kijk dan hier!

Geef een reactie