Henk Pijnappels | #mijnfoto 2016

Alle jaargetijden hebben wel iets specifieks, maar de herfst staat bij mij toch wel bovenaan. De kleuren, het licht en nog ook af en toe wat mist zijn allemaal onderdelen van dit seizoen, tevens zijn dit ook de perfecte ingrediënten die een foto kunnen “maken”. Een zaterdagochtend in september, na enige twijfel hebben we toch maar de knoop doorgehakt en besloten samen met mijn maatje op pad gegaan. Bestemming Hoog-Soeren en het Speulderbos. Beide prachtige gebieden, zeker in de herfst. Onderweg in auto zagen we deze laan, toch maar even stoppen. Onze eerste indruk werd gelijk bevestigd. Top! Gelijk maar onze spullen gepakt en aan de slag, we kregen nog bezoek van twee wandelaars die vroegen of ze hun wandeling verder konden voortzetten, voor mij geen probleem. 

Ik wilde altijd al eens mooie herfstfoto maken, vanwege de sfeer, het licht en de prachtig kleuren. Alles van dit zit in deze foto, door de twee wandelaars kun je ook nog eens goed zien hoe nietig de mens is tegenover de natuur. Tevens is voor mij de compositie van deze foto ook goed. Het verhaal van deze foto, twee mensen onderweg naar het licht wandelend door een prachtige bomenlaan met schitterende herfstkleuren.

Over Henk Pijnappels
Mijn naam is Henk Pijnappels, 51 jaar en woonachtig in ‘s-Hertogenbosch. Al jaren ben ik bezig met fotografie. Eerst analoog en eigenlijk alleen tijdens mijn vakantie’s, omdat de aanschaf van rolletjes steeds moeilijker werd, ben ik overgestapt naar digitaal. Dit was voor mij totaal nieuw, en dat was voor mij dan ook de reden om een cursus Digitale Fotografie te gaan volgen. Na de tweede les heeft het fotografievirus mij gepakt, en tot op heden nog niet los gelaten. Mijn voorkeur van fotografie is Landschap en natuur. Al van kinds af aan was ik altijd al graag buiten, ergens de weilanden of de bossen in. Dit is nog altijd zo, en nu kan ik dit mooi combineren met mijn hobby. Vroeg op, de natuur in en genieten van dit alles. Met mijn foto’s probeer ik te laten zien hoe ik het op dat moment beleefde.

Zoom.nl: henkpijnappels
500px: denisappels

Henk Pijnappels

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2016? Kijk dan hier!

Geef een reactie