Jan Brok | #mijnfoto 2016

Dit is mijn foto omdat de processierups altijd negatief in beeld wordt gebracht. Ik heb dit eens positief gedaan door een macro-opname te maken van deze rups net buiten zijn nest. Links onder in de foto zie je nog een gedeelte van het nest. De compositie is bewust gekozen evenals het diafragma waardoor de scherpte diepte op de juiste plaats komen te liggen. Hierdoor is de kop scherp waar deze scherp moet zijn en de haren van de rups mooi onscherp weglopen in de foto. Ook komen door de grijze, groene achtergrond de kleuren in de foto goed tot uiting.

Natuurlijk heb je als fotograaf vele mooie foto’s en daarom is de keuze altijd zeer moeilijk. Ik ben geholpen met deze keuze omdat deze foto is uitgekozen als winnaar tijdens een Expositie en de Nederlandse Fotobond deze ook heeft opgenomen in Beeldschrift. De foto is gemaakt met een canon 70 D met een sluitertijd van 1/5 sec, diafragma f/4.0 en iso 100. De lens is een macro met vast brandpunt 105 mm en ik heb het statief gebruikt.

Over Jan Brok
Ik ben sinds jaren bezig met fotografie en lid van enkele fotoclubs. Mijn interesse gaat uit naar natuur en macrofotografie en ben dan ook actief in de natuur van Drunen en omgeving. Waarbij dan macrofotografie ook in andere objecten dan natuur wordt uitgevoerd. Ik schrijf me regelmatig in voor workshops en fotografeer ook diverse evenementen in samenwerking met de fotoclubs.

Jan Brok

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2016? Kijk dan hier!

Geef een reactie