Jan Brok | #mijnfoto 2018

De Boomkikker de koning onder de kikkers genoemd is terug van bijna weggeweest en 2009 in Noord-Brabant opnieuw uitgezet. Het bijzondere grasgroene kikkertje met zijn klimmende levenswijze voelt zich weer thuis in onze provincie waar deze dan ook in juni 2018 is gefotografeerd.

Boomkikkers vinden is een lastig karwei. Allereerst vanwege de schutkleur van de kikker (een gladde lichtgroene huid) die opgaat in de omgeving (blaadjes) en ten tweede omdat het beestje niet zo groot is. Boomkikkers zijn vooral te vinden in braamstruiken. Ze zitten vrijwel altijd op ooghoogte, gewoon op een blad van een braamstruik of op een stekelige tak. Ga dus gewoon rustig op ooghoogte alle bosjes en blaadjes af. Grond en hoger gelegen delen hoef je niet af te speuren. Het is vaak onnodig tijdverlies om boomkikkers te gaan zoeken langs of vlakbij een poel. Ga gerust een paar honderd meter verder van een poel af zoeken, de kans is daar veel groter om een boomkikker te vinden.

Over Jan Brok
Jan Brok is een hobbyfotograaf, 69 jaar oud en wonende in Brabant. Zijn interesses gaan uit naar natuur en macrofotografie, waarbij vooral dieren in zijn belangstelling staan. Er is hier dan ook voldoende natuur. Ook is hij lid van een fotoclub, dit om met elkaar op pad te gaan en van elkaar te leren. Wat heb ook aanspreekt is het genieten in de natuur.

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2018? Kijk dan hier!

Geef een reactie