Jeffrey de Grijs | #mijnfoto 2016

Met onze kinderen proberen we zoveel mogelijk van de wereld te zien en hen kennis te laten maken met andere landschappen en culturen. In de herfstvakantie van 2016 besloten we een weekje naar Marrakech te gaan. Op een namiddag liep ik met mijn jongste dochter over het meest bekende plein van Marrakech, Djemaa el-Fnaa, te slenteren terwijl mijn vrouw en oudste dochter in een hammam verbleven. Ik zag de zon wegzakken achter de minaret van de Koutoubia moskee en het tegenlicht gaf een mooi contrast en gouden gloed over het plein. Ik nam mijn positie in en wachtte op iets interessants wat mijn beeld zou versterken.  Het duurde niet lang voordat de paardenkoets voorbij kwam.

Het Djemaa el-Fnaa plein is veel en vaak gefotografeerd en dan met name van boven. Voor wie ooit op het drukke plein is geweest, herkent misschien de minaret op mijn foto. Mijn foto geeft een totaal ander gevoel van het plein dan wanneer je daar daadwerkelijk loopt. De hele dag door (en vooral ’s avonds) is er veel te zien en te beleven. Je kijkt, ruikt en voelt de drukte. Ik wilde een andere foto maken, kleiner, persoonlijker, meer een portret. Een foto waar niet de drukte overheerst, maar de sfeer en het moment. Juist die tegenstelling met de werkelijkheid fascineert mij het meest.

Voor mij is dit beeld een foto met een magische oosterse duizend-en-één-nacht sfeer. Op mijn Instagram account is deze foto in 2016 het meest geliket en is het mijn favoriete achtergrond op mijn iPhone.

Over Jeffrey de Grijs
Mijn naam is Jeffrey de Grijs en heb ruim 15 jaar ervaring in advies, management, business development en innovatie op het snijvlak van online, marketing & communicatie, ICT, Internet of Things en digitalisering van energienetwerken. Van jongs af aan heb ik mezelf zoveel mogelijk proberen te ontwikkelen en met name tijdens onze reizen door o.a. Amerika, Canada, Afrika en Nieuw-Zeeland veel gefotografeerd. Na de basisopleiding aan de Fotovakschool ben ik actiever gaan fotograferen en richt me sindsdien vooral op het in beeld brengen van mensen. Ik word het meest gevraagd voor authentieke en ‘up close and personal’ portretfoto’s. Daarnaast maak ik tijdens evenementen en bijeenkomsten foto’s waarbij de sfeer en mensen centraal staan.

Website: www.jeffrey.degrijs.com
Twitter: @JeffreydeGrijs
Instagram: jeffreydegrijs

Jeffrey de Grijs

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2016? Kijk dan hier!

Geef een reactie