Jeffrey de Grijs | #mijnfoto 2020

Deze foto van ’De Kus’ maakte ik tijdens een middagdagje straatfotografie. Het beeld is natuurlijk al heel vaak vastgelegd. De combinatie van het gekozen standpunt en de lichtval op de twee gezichten maakt deze foto voor mij bijzonder. Verder vind ik de Kodachrome 64 ’film simulatie’ van mijn favoriete Fujifilm camera fraai in deze foto; deze zorgt voor een ’analoge film look’.

Daarnaast is dit beeld natuurlijk extra bijzonder geworden in deze tijd. 2020 is het jaar waarin elk contact, elke aanraking en laat staan een kus een zeldzaam goed is geworden. Laten we hopen dat 2021 een beter jaar zal worden voor ons allemaal.

Deze foto is door ‘UIT in Apeldoorn’ gedeeld op hun account en staat in de top-10 van de meeste vind-ik-leuks van 2020.

De Kus op het Stationsplein in Apeldoorn werd in 2007 als huwelijksgeschenk aan kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima geschonken. Het beeld is 17 meter hoog en ontworpen door kunstenaar Jeroen Henneman.

Over Jeffrey de Grijs
Als fotograaf breng ik graag mensen in beeld, met name met ‘up close and personal’ portretten en profielfoto’s. Dat doe ik ook geregeld in opdracht. Daarnaast fotografeer ik graag tijdens onze reizen en ben ik steeds meer op straat te vinden met mijn camera.

Verder ben ik actief als voorzitter van Apeldoorn.Photo, hèt overkoepelende platform voor alle fotografie activiteiten in Apeldoorn en omstreken. Met o.a. het Fotocafé, Stadsfotograaf, Help-Portret en natuurlijk het bekende tweejaarlijkse Festival. In 2021 organiseren we de vijfde editie van het festival.

Website: www.jeffreydegrijs.com / www.portrettenvanapeldoorn.nl
Instagram: jeffreydegrijs
Linkedin: Jeffrey de Grijs

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2020? Kijk dan hier!

Geef een reactie