Job Kok | #mijnfoto 2019

Voor het project ‘Dit ben ik’ (zie m’n website) had ik een fotoshoot gedaan met zangeres Tonny Schulte. Daarvoor was een gratis piano uit Arnhem gehaald en om het gewicht te verminderen heb ik al het ijzerwerk eruit gesloopt. Een hels karwei, maar hij was wel makkelijker te verplaatsen. Na de shoot stond ie nog bij m’n dochter achter het huis te wachten om te worden gesloopt voor de vuilstort.

Maar toen zag ik muzikant Marq van Mazijk spelen in ‘t cafeetje van Marja en opeens wist ik het: de fik in de piano en Marq erachter. Samen met Roos Warning hebben we eerst Marq geïnterviewd voor het verhaal van het project en daarna de fotosetting doorgesproken. Marq merkte toen op dat het mooi zou zijn wanneer er sneeuw zou liggen. En op 24 januari, de dag van de shoot lag er sneeuw!

Die dag de piano iets verplaatst, doeken in lampolie en wasbenzine gedrenkt, Marq in een strak pak achter de piano, de flitser met blauw filter geplaatst en toen de fik er in. Prachtig gezicht. Vooral toen er nog wat extra wasbenzine op het vuur werd gegooid; Marq viel achterover van schrik van de steekvlam.

Het doven van het vuur was eenvoudig en de piano was weer een stuk lichter geworden. Vaak krijg ik de vraag hoe ik het vuur heb gefotoshopt, maar daar is dus absoluut geen sprake van. Honderd procent echte pianofik.

Job Kok
Een gepassioneerd fotograaf gevestigd in Apeldoorn. Ik houd van natuur, van landschappen en van mooie en bijzondere architectuur. Maar het fotograferen van mensen heeft veruit m’n voorkeur. Dat kan op zoveel manieren: op straat, de openbare ruimte, in een studio, op een podium, op het sportveld. En altijd is het anders. Iedereen is uniek met ook een uniek eigen verhaal. Het is telkens weer een uitdaging om dat goed te verwoorden met beeld.

Website: www.jobkokfotografie.nl

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2019? Kijk dan hier!

Geef een reactie