José Kuipers | #mijnfoto 2016

Deze foto komt zo uit mijn camera. Ik heb er niets aan hoeven doen om het beeld neer te zetten wat ik wilde. Dat is voor mij fotografie. Dit is mijn foto omdat ik geraakt wordt door de kwetsbaarheid, die het beeld uitstraalt. Als ik tijd neem, dan loop ik graag door het bos. Ik hoef niet ver, alleen maar rustig lopen en goed om me heen kijken. Er gaat dan een wereld voor mij open. Twee kleine paddenstoeltjes in het bos met een mooi teer hoedje. Je zou er zo aan voorbij lopen. En dat is waar het voor mij over gaat. Oog hebben voor, stilstaan bij….

Deze kwetsbaarheid raakt me omdat er zoveel kwetsbaarheid om mij heen is en ik daar vaak geen oog voor heb, omdat ik bezig ben met mijn eigen dingen. En wanneer ik het wel zie, dan is mijn bord eigenlijk al zo vol, dat ik het er niet meer bij kan hebben en loop door. Realiseren dat het zo voor me werkt, zorgt dat ik rustiger loop en kijk. Daardoor lijkt mijn bord minder vol en zie ik de ander weer.

Over José Kuipers
Ik fotografeer als hobby en hou me zakelijk bezig met beeld. Ik ben een liefhebber van beeld. Beelden geven informatie hoe iemand naar iets kijkt. Beelden geven inzicht omdat beelden verhalen vertellen. Door werkelijk te kijken zie je diepte, die anders aan je voorbij gaat. Rijkdom, dat is wat er te zien is. Kijk eens hoe mooi en enorm gevarieerd onze wereld is. Een beeld raakt en streelt ons oog.

Website: www.fotokuipers.nl & www.kiekjewijzer.nl

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2016? Kijk dan hier!

Geef een reactie