José van der Werf | #mijnfoto 2017

Afgelopen maand maakten wij een rondreis door Thailand. Hoewel we ook over de geijkte wegen hebben gewandeld, vinden wij het toch altijd weer leuk om rechtsaf te slaan, waar anderen linksaf gaan. Zodoende gingen we maar zo een paar dagen fietsen over het platteland van Noord-Thailand. Eerst nog met een kaart, maar al gauw op ons gevoel, onze neus achterna.

Zo kwamen we op een piepklein marktje langs de kant van een weg en natuurlijk stapten we af en slenterden even over het marktje. Achter één van de kraampjes zat deze vrouw, met een joekel van een sigaar in haar hand….. of wat het ook mocht wezen. Ze vond het prachtig dat ik er foto’s van wilde maken en juichte bij het zien van het resultaat op mijn scherm, omringd door andere schaterende Thaise vrouwtjes :). Deze foto staat voor mij symbool van echtheid, van je gevoel volgen en gewoon gaan, dan komen de mooiste dingen/mensen op je pad.

Over José van der Werf
Ik ben erg visueel ingesteld en kijk graag naar alles wat waar mijn oog op valt. Ik kan oneindig genieten van mooie beelden. Wat mooie beelden zijn? Behalve de natuur die echt áltijd mooi is omdat het altijd zichzelf is, hou ik van echtheid. Laat ik het zo zeggen, ik hou niet van glad en gepolijst, van gemáákt. Een roestig hek vind ik vaak in al zijn facetten oneindig veel mooier dan een duur glad, aluminium hek. De passie van fotografie zit bij mij in het vastleggen van wat mijn oog ziet en het bijbehorende gevoel overbrengen aan anderen.

Website: www.josevanderwerf.com

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2017? Kijk dan hier!

Geef een reactie