José van der Werf | #mijnfoto 2019

Het is niet persé mijn mooiste foto, ook niet mijn beste, maar wel gemaakt met de leukste timing. We liepen te dwalen door de straten van Porto (aanrader!). Zo liepen we langs deze kapper en in een split second registreerde ik dit tafereeltje en liep door.

Maar was dit nu echt zo’n mooi ouderwetse ingerichte barbershop? En die hond die daar stond, hing die nou ook aan de muur?
Was dit nu echt zo’n leuk tafereeltje als dat ik in die ene seconde dacht te zien? Ik besloot terug te gaan en jawel hoor!

Even iets door de knieën met de camera en hebbes… Voordat ik de aandacht van de hond gevangen had. Ik vind dit persoonlijk een superfoto. Het ziet er zó geregisseerd uit, alsof een bedrijf de hele dag bezig is om de setting klaar te maken voor een poster of zo. En dan langskomen, registreren en schieten. Dat ben ik op mijn best… Catching the moment.

José van der Werf
Ik ben erg visueel ingesteld. Doe dan ook niets liever dan onderweg zijn en kijken. Dan gaat het me niet om het kijken, maar vooral over het zien. Ik zie overal schoonheid. In natuur, gebouwen, mensen, situaties, licht, eten en dan vooral in composities, ik kijk in plaatjes lijkt wel. En wat mijn oog ziet, probeer ik te vangen met mijn camera. Meestal spontaan, soms geregisseerd en ‘gecomponeerd’. Feit is, dat ik de wereld middels fotografie probeer vast te leggen, de wereld door mijn ogen.

Website: www.josevanderwerf.com
Instagram: Jose.vanderwerfjosevanderwerf.63

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2019? Kijk dan hier!

Geef een reactie