Karin Schotte | #mijnfoto 2020

De manoel of pallaskat (Otocolobus manul) is een klein katachtig roofdier uit de steppen van Centraal-Azië. Het is de enige soort uit het geslacht Otocolobus, dat nauw verwant is aan het geslacht Felis en vaak als een onder geslacht wordt beschouwd. De soort werd voor het eerst beschreven door de natuuronderzoeker Peter Simon Pallas, die (onjuist) dacht dat het dier de voorouder was van de Perzische kat.

Deze manoel was te vinden in Blijdorp en jaren geleden heb ik een foto van hem kunnen maken. De Manoel heeft een zwak punt, zijn ogen. Ze raken vaak ontstoken met als gevolg dat ze er één kwijt raken en soms zelfs beiden. De Manoel die ik toen fotografeerde had maar één oog. Ze zitten in blijdorp in een hok achter glas waardoor ze moeilijk vast te leggen zijn. Zeker als de zon op het raam schijnt. En zonder zon heb je te weinig licht om een mooie scherpe foto te kunnen maken.

Ik nam mij dan ook voor ten tijde van de eerste foto om nog eens te proberen een goede foto van de Manoel te maken. Eén met twee ogen. Ik heb jaren moeten wachten nadat de eerste Manoel verdween uit Blijdorp. Ieder bezoek ging ik kijken en eindelijk dit jaar zaten er niet één, maar twee nieuwe Manoels.

De eerste paar keer dat ik er was lieten ze zichzelf niet zien. Afgelopen juli echter liet één zich wel zien net op het moment dat ik er koffie zat te drinken. En echt pal voor mijn neus! Ik heb afgelopen jaar veel mooie platen kunnen ‘schieten’ maar deze is voor mij heel bijzonder omdat het zo lang geduurd heeft voordat ik de kans kreeg hem te maken. Daarnaast vind ik het gewoon een prachtig dier.

Over Karin Schotte
Wie ik ben als fotografe? Ik ben een vrouw, jong van geest die met de camera slaapt bij wijze van spreken. Iedere dag maak ik wel een foto. Veelal gewoon om bezig te zijn in deze corona periode. Maar vaak trek ik er ook nog op uit. Ik mag graag dieren fotograferen waarbij wildlife mijn grootste passie is. Momenteel verdiep ik me meer in het portretteren van mensen en newborn fotografie. Naast dat ik dat thuis in de studio kan doen is het vastleggen van emoties bij mensen een uitdaging die ik graag aan ga. Landschappen doe ik soms, meestal als ik op vakantie ben omdat ik weinig heb met het vlakke in Nederland. Gebouwen niet mijn ding. Geef mij maar dieren 🙂 Altijd spontaan, nooit “bang” voor de lens. Heerlijk genieten voor mij.

Website: www.karinschottephotography.nl
Facebook: Karin Schotte Photography
Instagram: karin_schotte
Viewbug: KarinSPhotography
Shutterstock: Karin Schotte Photography
Gurushots: Karin Schotte
Adobe Stock: Karin

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2020? Kijk dan hier!

Geef een reactie