Lex Eggink | #mijnfoto 2016

Deze foto is gemaakt in Nijmegen, op het Honigcomplex. Dit is een oud industrieel gebied, met oude gebouwen die eigenlijk allang gesloopt hadden moeten worden. Een hippe omgeving aan de Waal, met veel start ups en horeca. De omgeving is ‘urban’ en het is er levendig en aangenaam

De dame op deze foto had kennelijk net haar sportieve hardlooprondje aan het begin van deze aangename zomeravond achter de rug en eindigde in deze horecagelegenheid. Kennelijk was er nog iets af te spreken of af te handelen. Misschien het vervoer terug naar huis? Het is leuk om over zulke dingen te fantaseren.

De afstand was redelijk groot. Het licht was mooi en ik kon 70-300 mm lens op tijd op de camera zetten om dit plaatje te maken. Ik ben blij met het licht en de belichting, de scherpte en het open eindje in het verhaal: waar gaat het gesprek over…?

Kwamen er geen andere foto’s in aanmerking?
Jawel, het kiezen was best moeilijk.

Over Lex Eggink
Ik fotografeer een jaar of 10, waarvan de laatste 7 steeds serieuzer. Inmiddels is fotografie ook een deel(tje) van mijn werk geworden. Als (web)redacteur is het heel prettig om bij je schrijfsels een goed (rechtenvrij) plaatje te hebben. Mijn beste foto’s vind je op Flickr. Ik leer daar veel van het werk van anderen en het is ook leuk om commentaar op jouw werk te krijgen. Waar ik in wil groeien is straatfotografie. Je moet hiervoor een beetje brutaal zijn, wat ik niet ben. Juist daarom is het leuk om die grens (als bijna 60-jarige) alsnog te verleggen.

Flickr: Lex Eggink

Lex Eggink

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2016? Kijk dan hier!

Geef een reactie