Lies Zijlstra | #mijnfoto 2019

Deze foto is #mijnfoto 2019 omdat je hier duidelijk de wisseling van de jaargetijden ziet gebeuren. Het mooie zomerse verruilt voor de herfst. Je ziet een bospad naar achteren, het lijnenspel van de bomen maakt het plaatje compleet. Deze foto heeft veel betekenis voor mij, omdat deze foto gemaakt is tijdens de eerste wandeling in het bos was met mijn man, nadat hij een herseninfarct heeft gehad. Wat hebben we genoten!

Verder zit ik zelf al ruim anderhalf jaar met een burnout. Hij leek eerst weg, maar dat was achteraf toch niet. Nu is de tijd om te overdenken: wat moet er anders, hoe ga ik verder. De bladeren vallen en maken plaats voor nieuwe in het voorjaar.

Het bos is voor mij een goede plek om te overdenken, om energie op te doen, om intensief te ademen en te genieten.
Ik was niet 100% tevreden over mijn eigen foto’s omdat ik een perfectionist ben. Ik wil meer, beter. Uiteindelijk wil ik ánders. Daarom heb ik het boek Grip op creativiteit gekocht. Dat is al één stap naar ánders! Het bospad op de foto is voor mij de weg naar vernieuwing, verandering, een beter leven. Samen met mijn man.

Lies Zijlstra
Ik fotografeer eigenlijk al sinds ik klein was. Maar dat waren toen vooral vakantiekiekjes op een kinderlijke manier.
In de loop der jaren ben ik beter gaan kijken. Anders gaan kijken en kwam er een digitale spiegelreflexcamera (Nikon D90). Dan is het uitzoeken hoe de camera werkt, als je altijd maar compact camera’s hebt gehad (ook digitaal).

In 2014 kreeg ik een occassion semi-professionele camera, een Nikon D300. Ik ben op fotografievakantie gegaan in Frankrijk, zowel de basis- als de vervolgcursus met de D300 gevolgd. Ik heb geleerd hoe de camera werkt, wat je er allemaal uit kunt halen, maar bovenal heb ik geleerd om klein te kijken. Niet alleen het grote geheel telt bij een foto. Een ontdekking!!

In 2016 heb ik een nieuwe semi-professionele camera gekocht, de Nikon D500. Met die camera ben ik naar 2 masterclasses geweest in Frankrijk. Bij alle cursussen werd je uitgedaagd om alles uit de camera te halen, zodat alleen nog kleine aanpassingen achteraf gedaan hoeven te worden en niet je beeld nog compleet nabewerken. Je camera kan bijna alles!! Wow! Te gek! Je leert dan ook kijken naar andere foto’s en kunt bij veel foto’s feilloos de compleet pc-bewerkte foto’s eruit pikken.

Facebook: Lies Zijlstra Fotografie

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2019? Kijk dan hier!

Geef een reactie