Lies Zijlstra | #mijnfoto 2020

Ik heb lang moeten zoeken naar ‘mijnfoto’ in 2020. Wat is er zoal gebeurd. Of juist niet. Allereerst was er Corona. We werden beperkt in de mogelijkheden, al kon je wel gewoon de natuur in, met inachtneming van de regels ging dat heel goed. Alleen, daar zat ‘mijnfoto’ niet bij.

Noodgedwongen verbleven we in Nederland, reizen mocht niet of kon op dat moment niet. Dan ga je nóg meer op ontdekking in eigen land. Zo kwam ik bij een groot dierenpark terecht. Niet dat ik daar nou heel veel aan vond, ik heb mooiere dierenparken gezien. Deze leeuw lag met haar rug naar het publiek toe en was niet van plan zichzelf op een andere manier te laten zien. Heerlijk lui in de zon, alle mensen negerend.

Dan bedenk je, het reizen hoeft allemaal niet zo nodig. Je kunt ook dichtbij huis mooie momenten beleven. Als je goed je best doet, kun je met geweldige foto’s thuis komen. Of deze dan heel geweldig is? Nee. Het was het moment. Een moment van rust, terug naar af. Door Corona terug naar de basis. Uit in eigen land. Daarom is dit ‘mijnfoto’ voor 2020.

Over Lies Zijlstra
Ik ben een gepassioneerd fotograaf, bezig met het opzetten van mijn eigen onderneming in fotografie. Graag ben ik buiten in de natuur aan het fotograferen, in het bos, op de hei, in de bergen, aan zee, het maakt niet uit. Altijd op zoek naar een mooie foto.

Op dit moment ontwikkel ik mij door op het gebied van portretfotografie. Daarin vind ik Rembrandtshoots grandioos. Bestuderen van het licht, ontdekken hoe je dit met een model perfect voor elkaar kunt krijgen. Er is nog een weg te gaan, maar ik heb de smaak te pakken. Daarnaast vind ik het ook leuk om persoonlijke momenten van anderen vast te leggen. Voor later. Als herinnering.

Facebook: Lies Zijlstra
Instagram: lies_zijlstra_fotografie

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2020? Kijk dan hier!

Geef een reactie