Lisan Roeloffzen | #mijnfoto 2018

Dit is mijn foto van 2018, genomen op Zanzibar in Oktober 2018. Dit was een hele bijzondere reis, was tevens mijn eerste keer buiten europa en vliegen. Ik heb deze reis een heleboel mooie foto’s gemaakt en het was moeilijk om daar de beste uit te kiezen. Veel mooie foto’s die ik daar heb gemaakt hadden een achtergrond verhaal, deze foto niet echt, ik heb de man nooit gesproken. Het beeld viel alleen op toen ik daar langs liep en toen heb ik de foto genomen.

Waarom dan deze foto? Deze foto vond ik het meest interessante beeld hebben. Ik heb altijd iets gehad met foto’s van oudere mensen en andere culturen. Ik vind de natuurlijke kleuren en aarde tinten in de foto heel mooi. Het gemak waarop de oudere man daar ligt te slapen, vind ik mooi.

Een zinnetje die zeker niet aan je voorbij gaat in Zanzibar is Hakuna Matata, het betekent geen zorgen, deze zin is doordrenkt in de samenleving, de mensen daar hebben niet veel maar lijken gelukkiger dan de meeste mensen hier in Nederland. Dit zinnetje vind ik daarom ook bij deze foto passen, vandaar dat ik de foto de titel Hakuna Matata heb gegeven.

Over Lisan Roeloffzen
Lisan is een grafisch student met als hobby fotograferen. Ze houdt van het fotograferen van mensen, dieren en natuur. Het meest fotografeert ze op reis, het liefst op bijzondere plekken en oude dorpjes. Ze houdt van foto’s met een achtergrondverhaal, die een gevoel uitdragen. Ze vindt het leuk om mooie beelden te creëren en kan daar voldoening uit halen. Naast fotograferen tekent ze ook graag, wat haar visueel gericht maakt en helpt in het kritisch kijken naar een beeld. Vijf jaar geleden, toen ze 13 was, is ze begonnen met het fotograferen met een spiegelreflexcamera.

Website: www.lisanportfolio.nl

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2018? Kijk dan hier!

Geef een reactie