Martijn van der Nat | #mijnfoto 2016

Misschien een beetje een clichématig beeld maar het is voor mij persoonlijk de beste foto die ik in 2016 heb genomen. Meteen toen ik hem nam wist ik; dit is hem! Alles kwam samen in deze plaat. Ik had gezien dat het mistig zou zijn en ben toen speciaal naar deze locatie gegaan omdat ik vermoedde dat het wel eens mooi zou kunnen worden.

Bij aankomst zag ik direct dat ik op de juiste tijd op de juiste plaats was. Op deze locatie staat een prachtig kasteeltje en dat was het eerste idee maar door de omstandigheden kon je het kasteel helemaal niet eens zien! Het licht werkte prachtig mee en ook de mist was perfect. Ik heb meerdere composities geprobeerd maar vond bij deze de positie van de zon in combinatie met de schaduwen op de grond het beste recht doen aan die magische ochtend.

De compositie, de kleuren de lijnen en de (atmos)sfeer geven dit beeld voor mij net wat meer dan alle andere foto’s die ik in 2016 heb genomen.

Over Martijn van der Nat
Martijn van der Nat geboren in 1972 in Leiden. Getrouwd, 3 prachtige kinderen. Naast mijn werk als grafisch vormgever fotografeer ik graag landschappen, natuur en stedelijke onderwerpen. Vaak probeer ik de schoonheid van alledaagse dingen vast te leggen op een manier zoals je ook een groots landschap zou vangen. Mijn werk kan je omschrijven als dramatisch, kleurrijk en grafisch. En tegelijk probeer ik een minimalistische aanpak te hebben; less is more!

Website: www.martijnvandernat.nl
Facebook: martijnvandernatphotography
Twitter: @martijnvdnat

Martijn van der Nat

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2016? Kijk dan hier!

Geef een reactie