Oscar de Wit | #mijnfoto 2020

Deze foto mocht ik maken op een plek waar je normaal niet mag komen. Ik was voor fotoshoots o.a in Manchester waar ik 2 bibliotheken heb vast gelegd. Deze staat ongeveer in het centrum van Manchester en is de John Rylands library. Hier mocht ik met 4 andere fotografen fotograferen voor opening. We hadden een uur, half uurtje beneden en half uurtje boven. Wat voor mij het zo bijzonder maakt is het standpunt incl de lens. Ik heb een 15mm groothoek gebruikt waardoor je deze uitstraling krijgt en voor mij geeft het een Harry Potter-achtige uitstraling en misschien wel een beet Escher-achtig. Overbodig om te zeggen dat deze is aangepast in Mijn Stijl.

Over Oscar de Wit
Mijn naam is Oscar de Wit, foto art designer. Ik fotografeer nu een aantal jaren en dat was een zoektocht naar ‘mijn passie / stijl’. Een lange zoektocht want er was veel wat mij trok in de fotografie. Begonnen met bewerken van de foto’s in ‘nieuwe art werken’ en het beoefenen van de waterdruppel fotografie incl de bijbehorende apparatuur was de zoektocht niet klaar.

Na lange tijd van het beoefenen van diverse fotostijlen en disciplines kwam ik bij toeval terecht bij de stijl die ik nu hanteer in mijn foto’s. Ik was op vakantie in Zeeland en fotografeerde daar een molenaar. Bij thuis komst ben ik deze gaan bewerken en zo ontstond de basis voor de  Hdr-oldstyle. Een stijl die je laat teruggaan in de tijd. Deze stijl heb ik als eerste toegepast op het eerste project ‘Oude ambachten en monumentale panden in en rond Apeldoorn’. De kenmerken voor de stijl zijn de scherpte en de sepia-achtige uitstraling, het zijn bijna tekeningen.

Na dit project ben ik gestart met ‘de 10 bijzonderste historische bibliotheken van Nederland’. Inmiddels is dit project klaar en heb ik mij buiten de landsgrenzen begeven. Ik mag mij verheugen in het fotograferen van oude, monumentale, UNESCO, oudste van de wereld bibliotheken in diverse Europese steden. De permissie is in de meeste gevallen vanwege de stijl.

In Engeland heb ik drie bibliotheken gedaan waarvan 1 hier te zien is. In België heb ik er ook 1 mogen doen. Bibliotheken die op de rol staan zijn bijv: Nationale bibliotheek Wenen-Admont Abbey en Melk abbey in Oostenrijk, Stiftbibliotheek St.Gallen Zwitserland. Nieuwsgierig naar de stijl? en bibliotheken neem een kijkje op mijn site.

Facebook: Oscar de Wit-Snijder
Instagram: leblancdesign2020
Flickr: oscardewit
Onlinegallery: Oscar de Wit

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2020? Kijk dan hier!

Geef een reactie