Paul van Hemel | #mijnfoto 2018

Dit jaar mocht ik het geluk beleven om 50 jaar te worden. Aangezien ik nog nooit in Engeland was geweest en dit wel een wens van mij was om het Engelse leven te ontdekken. Hadden mijn vrouw en kinderen als verrassing een vakantie van een week naar zuidoost Engeland voor mij als cadeau bedacht. In de meivakantie heeft dit plaatsgevonden en het was super om bij Dover aan te komen en daar de schitterende krijtrotsen te zien.

Ook de bossen met een rijke ondergrond aan wilde hyacinten was een genot om naar te kijken! In deze en andere bossen zagen we soms in een flits de grijze eekhoorn verschijnen maar nog sneller verdwijnen. Toch werd dit mijn doel van de vakantie, ik wilde heel graag dit mooie diertje op de gevoelige plaat vastleggen.

Hiervoor heb ik besloten om mijn gezin thuis te laten in het huisje en te proberen om heel stil in het bos te gaan zitten en te wachten tot er iets zou verschijnen. Dit was leuk bedacht van me maar in de praktijk werkte het niet. Eén keer zag ik in een flits een grijze eekhoorn wegschieten en dat was het. Dit was niet mijn geluksdag maar toen ik na twee dagen dit nog een keer probeerde had ik wel geluk! Een nieuwsgierige grijze eekhoorn bleef gelukkig even speciaal voor mij poseren en dus slaagde mijn missie toch nog!

Over Paul van Hemel
Als fotograaf houdt hij zich het meest bezig met natuurfotografie. Trekt er graag op uit als er tijd voor is (helaas zitten er soms te weinig uren in een dag) en kan dan geduldig wachten tot er iets leuks voor de lens komt. Hij vindt dat zijn foto’s soms beter van kwaliteit zouden kunnen zijn als hij een statief mee zou nemen maar dat ontneemt hem de vrijheid om overal tussendoor te kruipen en te sluipen. Dus om met meer plezier op pad te gaan neemt hij dit maar voor lief.

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2018? Kijk dan hier!

Geef een reactie