Pierre Pinkse | #mijnfoto 2017

Ik heb in 2017 heel wat foto’s gemaakt naar aanleiding van een opgegeven woord (Facebook-groep). Vaak heb ik daar mijzelf als acteur in verwerkt. Een selfie dus. Maar als ik meer personen nodig had om mijn idee te verbeelden, was ik zelf ook meerdere keren acteur. En daar komt een boel beeldbewerken aan te pas. Eén en twee personen gaan dan nog wel, maar als het op meer acteurs aankomt, wordt het lastig. Daarom heb ik deze foto als mijn beste uitgekozen. Hier is een aardig staaltje Photoshop tentoongesteld en de foto heeft humor.

Je vraagt je af wat die groep oranje types daar doet en wie is dan die strenge mijnheer met die lange jas en die hoed?  De titel is elftalbegeleider, dus het moet wel een elftal zijn. Kortom, de kijker kan er lekker bij fantaseren en als de kijker herkent dat het twaalf keer dezelfde persoon is, breekt vaak een lach door. Op Facebook had ik veel succes met deze foto en het is tevens de aanleiding geweest om een geheel nieuwe serie te ontwikkelen, waar ik nu mee bezig ben.

Over Pierre Pinkse
Ik ben fotograaf en beeldmaker. Ik fotografeer al heel lang en heb eigenlijk nooit een specialisme gehad. Ik ben geïnteresseerd in talloze takken van de fotografie. Van analoog naar digitaal en steeds meer ook bezig met het bewerken van foto’s, zodat het beelden worden, die ik voor ogen heb. Ik houd mij veel bezig met reportages van diverse bijeenkomsten, waarbij ik de aanwezigen spontaan probeer te portretteren en tegelijk de sfeer van de bijeenkomst tracht te treffen. Maar waar ik momenteel veel aan werk zijn  verhaaltjes in één foto, scènes, die ik bedenk en opzet met mezelf als acteur(s).

Website: www.pinksefotografie.nl
Facebook: Pierre Pinkse
SmugMug: foto Pierre

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2017? Kijk dan hier!

Geef een reactie