Renske Terpstra | #mijnfoto 2020

Dit is de eerste foto die ik dit jaar maakte met mijn nieuwe macrolens, er ging letterlijk een wereld voor mij open. Het was gewoon op een grasveld tegenover mijn huis, waar nog niet gemaaid was. Ik ging op mijn hurken zitten en zag de wereld letterlijk ‘door een andere bril’ (lens in dit geval).

Dat er zo dicht bij huis zoveel moois te zien was, waar je normaal gewoon aan voorbij fietst of wandelt vind ik nog steeds een openbaring. Tuurlijk zie ik anders ook wel eens een lieveheersbeestje. Maar door er de tijd voor te nemen en hem mooi vast te leggen gaf mij echt een euforisch gevoel op dit moment.

Hierna heb ik vooral nog macrofoto’s gemaakt en nog steeds maak ik de meest mooie foto’s binnen een straal van 5 km van mijn huis, dat maakt deze vorm van fotografie ook zo toegankelijk.

De titel “Hold on” slaat natuurlijk ook op de hele situatie van 2020, we moeten de moed niet verliezen en hoop houden. Telkens weer, ook al is dit soms moeilijk. Ook dit lieveheersbeestje wist zicht telkens weer vast te grijpen en door te gaan naar een ander stukje van deze grasspriet.

Over Renske Terpstra
Sinds 2020 heeft mijn fotografiehobby vleugels gekregen, vooral macro-natuurfotografie heeft mijn hart gestolen. Juist door alle restricties die Covid-19 met zich meebracht, heb ik fotografie gezien als een manier om te ontspannen en de natuur te herontdekken. Ik vind het heerlijk om alleen of samen met een fotomaatje op pad te gaan en nieuwe plekjes of mooie beestjes en plantjes te ontdekken. Graag leg ik ze op een manier vast die net iets meer is dan een registratie, een klein schilderijtje zeg maar. Ik hoop mij in 2021 verder te ontwikkelen als natuurfotograaf want er is nog zoveel moois te ontdekken.

Instagram: renske_terpstra_fotografie

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2020? Kijk dan hier!

Geef een reactie