Ronald Kramer | #mijnfoto 2019

Bij een fotograaf hier op Texel hangt al jaren een vergelijkbare foto van deze vuurtoren met z’n weerspiegeling. Steeds weer in het voorbij lopen van die winkel keek ik met bewondering naar die foto. In al die keren dat ik op het strand bij de vuurtoren ben geweest heb ik diezelfde weerspiegeling nooit eerder gezien. Ik was dan ook in de veronderstelling dat het een foto betrof die door gebruik van Photoshop moest zijn bewerkt.

In eerste instantie was ik met een ander fotodoel op weg naar het strand bij de vuurtoren. Daar aangekomen trof mij een enorm gevoel van blijdschap toen ik de ondiepe waterplassen op het strand zag, mede gecombineerd met het zeldzaam stille weer waardoor de weerspiegeling prachtig tot z’n recht komt. Ik heb dan ook dankbaar gebruik gemaakt van de mooie omstandigheden om deze prachtige voorstelling op de foto vast te leggen.

Ronald Kramer
Mijn naam is Ronald Kramer, ben 57 jaar en geboren en getogen op Texel. Sinds een paar jaar heb ik het fotograferen opnieuw opgepakt, mede vanwege de invloed welke m’n dochter op mij heeft gehad. Zij maakte me enthousiast met haar dierenfoto’s van vakantie in Costa Rica. Daarnaast wilde ik m’n eerste kleinkind ook netjes op de gevoelige plaat vastleggen. Ik heb me dan ook in eerste instantie een Nikon D3300 aangeschaft, welke al spoedig werd opgevolgd door een D7200. Daarnaast een mooi zoom en macro-objectief waar ik (al zeg ik het zelf) best heel aardige foto’s mee weet te maken. Dit toestel, mede aangevuld door de bewerkingsmogelijkheden van Lightroom, zorgen ervoor dat ik er een prachtige hobby bij heb.

Facebook: Ronald Kramer
Werk aan de muur: Ronald Kramer

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2019? Kijk dan hier!

Geef een reactie