Suzanne Reep | #mijnfoto 2019

Dit jaar ben ik met mijn man Mike 4 weken naar Indonesië geweest. Bijna anderhalve week op zoek naar mijn roots en daarna nog als toerist rondgereisd.

Samen met mijn twee tantes en nichtje zijn we een dag op pad geweest door Bandung, waar zij ons diverse plekken hebben laten zien. Vooral één van mijn tantes heeft veel tijd doorgebracht met mijn vader en zijn zusjes. Ze liet zien waar de familie heeft gewoond, waar mijn opa heeft gewerkt en waar ze fietsten of liepen, terwijl er nu dagelijks miljoenen mensen per auto over deze wegen rijden.

Toen we op zoek gingen naar het huis van mijn familie, konden we Jalan Langesari nr. 38 niet vinden. Er was iets veranderd, al kon mijn tante niet goed duidelijk krijgen wat het nu was. Nadat we het steegje in gelopen waren, zagen we wel nummer 38. Maar hoe kan dat toch, want de deur zat altijd aan de wegkant.

Gelukkig was daar deze mevrouw. Zij was meer dan 60 jaar geleden daar komen wonen, op nummer 36. En zij is daar een maand nadat de familie Reep naar Nederland was vertrokken, komen wonen. Maar zij had zeker wel van hen gehoord. En wist te vertellen dat het huis, samen met nummer 40 en 42 omgebouwd was naar een kerk. Niet dat dit aan de buitenkant te zien was.

Na een leuk gesprek met haar en haar dochter en mijn tante als tolk, was het tijd om weer verder te gaan. Dankbaar dat zij met ons het gesprek aan was gegaan, keek ik nog even naar haar om voordat we verder liepen. Daar zat ze, naast haar kleine warung (winkeltje) aan huis. En haar kleinzoon op de achtergrond. Een mooi moment voor een laatste foto. Ik ben zelfs nog even teruggelopen om het resultaat te laten zien. Helaas ben ik vergeten om haar mailadres of telefoon te vragen om de foto te sturen. Wie weet kan ik haar nog eens de foto geven als we weer terug gaan…

Suzanne Reep
Fotograferen doe ik te weinig. Daardoor merk ik dat ik tegenwoordig meer plaatjes schiet dan echte foto’s. Maar al van jongs af aan ging ik op pad met een camera. En dit doet de hele familie Reep. Bewerken vind ik moeilijk, daar heb ik het geduld niet voor. Ook al weet ik dat het gave effecten kan geven. Maar bij mij moet de foto al goed zijn als ik deze schiet.

Mijn voornemen is om in 2020 meer tijd met mijn camera door te brengen. En wie weet, ga ik ook nog aan de slag met fotobewerking. Een mooie uitdaging om een gave inzending voor #mijnfoto 2020 in te kunnen sturen. En hopelijk kan ik bij 055photowalks weer veel inspiratie op doen.

Twitter: @suusreep
Facebook: Suus Reep
Instagram: suusreep

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2019? Kijk dan hier!

Geef een reactie