Tom Wijling | #mijnfoto 2020

Mijn zoon en ik waren een nieuwe krabpaal in elkaar aan het zetten. Rakker, zo heet dit 2 jaar oude katertje, nam natuurlijk ogenblikkelijk de lege doos in beslag en volgde onze verrichtingen hiervandaan op de voet. Dit is zijn typische “nieuwgierige” blik, heel herkenbaar voor wie hem kent. Het lukt mij maar zelden om zo’n soort uitdrukking in de essentie te pakken en dit is (tot nu toe) de beste foto die ik van hem heb!

Mijn camera lag gelukkig voor het grijpen, volle accu en juiste objectief reeds geplaatst en Rakker bleef rustig in z’n doos zitten. De donkere achtergrond is dus de binnenkant van de doos en zorgt voor een zekere rust, maar niet te donker. Verder komt zijn snuitje bij dit licht mooi zacht over wat de nieuwsgierige blik nog eens benadrukt. Ik heb hierna ook nog geprobeerd om z’n broertje (Joepie, Cyper) op dezelfde plaats te krijgen voor een foto, maar deze weigerde elke vorm van medewerking… Zul je net zien! Binnenkort ga ik weer eens wat foto’s laten afdrukken om in te lijsten en deze komt zeker hier in huis aan de muur.

Over Tom Wijling
Hoi, ik ben Tom Wijling uit Berkel & Rodenrijs. Hobbyfotograaf die vaak niet volgens een plan werkt….”ik zie wel waar ik uitkom”… Wel schiet ik regelmatig een plaatje thuis van mijn katten (waarvan akte) en tijdens het karpervissen, een andere hobby van mij. Zo wil ik nog graag een keer een ijsvogel zittend op mijn hengels fotograferen. Nabewerking van mijn foto’s probeer ik tot een minimum te beperken, terugsnijden daargelaten Ook fotografeer ik regelmatig in Oostenrijk, hier komen mijn gezin en ik regelmatig. Bergen doen het altijd goed op de foto. Verder wil ik nog wel eens iets uitproberen, zoals druppelfotografie of meer recent long-exposure shots, maar wel geheel naar eigen inzicht. Trial and error is mij niet dus niet vreemd!

Facebook: Tom Wijling
Gurushots: Tom Wijling

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2020? Kijk dan hier!

Geef een reactie