Yvonne Wijsman | #mijnfoto 2017

Het was weer een moeilijke keuze. Het moest een foto worden uit één van de twee fotoreizen dat wist ik wel. De twee reizen waren totaal verschillend van elkaar qua natuurbeleving. In juni ben ik naar Spitsbergen geweest en in september naar Zuid Afrika. Ik heb de keuze laten vallen op een foto uit mijn Spitsbergen reis.

Spitsbergen (Svalbard) is (nog) niet een bestemming waar veel mensen naartoe gaan en dat maakt het voor mij extra bijzonder. Maar nog meer bijzonder was dat ik deze reis samen met mijn broer heb kunnen maken. Een hele week lang samen kunnen optrekken en hele dierbare herinneringen maken met elkaar. Zo ontzettend waardevol is dat. In het dagelijks leven ga je vaak op in de waan van de dag maar tijdens zo’n week is er echt tijd voor elkaar.

Spitsbergen is niet zomaar te beschrijven, dat moet je beleven. In juni is het 24 uur licht op een dag, zo licht dat je geen verschil merkt tussen dag of nacht. Dat brengt je bioritme behoorlijk in de war! Mijn fotoserie bestaat uit voornamelijk natuurfoto’s maar ook urbex fotografie in de verlaten mijnstad Pyramiden of in het nog bewoonde Russische Barentszburg. Toch heb ik de keuze laten vallen op deze foto van de Nordenskiöld Gletsjer. Zo imposant als je daar langs vaart met de boot, daar word je echt stil van en het ontroert mij ook. Maar hoe lang is deze gletsjer nog zo imposant? Hoe snel gaat de opwarming van de aarde door?

Over Yvonne Wijsman
Fotografie heeft mij altijd aangetrokken maar ik ben pas de laatste 5 jaar actiever en mij meer gaan verdiepen in fotografie. Ik heb diverse eendaagse workshop gevolgd. In mijn vrije tijd ga ik regelmatig naar de Amsterdamse Waterleidingduinen of de Kennemerduinen. Voor mij een ultieme vorm van ontspannen. Heerlijk buiten zijn in de natuur en tegelijkertijd bezig zijn met je hobby. Vorige jaar maakte ik mijn eerste fotoreis naar IJsland en stuurde daar een foto in voor #mijnfoto2016. Deze combinatie van vakantie en hobby is zo goed gevallen dat ik afgelopen jaar twee fotoreizen heb gemaakt.

Instagram: ywfoto
Facebook: YWfoto
Flickr: YWfoto
Twitter: @Yvonne0803

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2017? Kijk dan hier!

Geef een reactie