Robbie’s 12 uur challenge #alpedhuzes

Uit enthousiasme is er afgelopen week een idee ontstaan. Om aan de Alpe d’HuZes dag van dit jaar toch een invulling te geven. Jullie verklaren me misschien voor gek, dat snap ik ook best wel. Ik mijzelf ook wel een beetje, maar toch ga ik het doen. Hierbij wil ik jullie vragen mij te helpen/steunen als je dat kan, op welke manier dan ook. Verderop in dit bericht lees je hoe dat kan en wat voor vraagstukken ik heb omtrent deze uitdaging die ik samen met jullie en mijzelf wil aangaan op 3 juni 2021.

Vorig jaar heb ik voorzichtig ‘3 juni 2021’ omcirkelt in mijn agenda als de nieuwe datum dat ik mocht gaan proberen om zes keer de Alpe d’Huez te beklimmen. Daar ging februari een streep doorheen. Dat betekent niet dat ik deze ‘Alpe d’HuZes dag’ aan me voorbij wil laten gaan. Ook dit jaar ga ik met mijzelf de uitdaging aan om grenzen te verleggen, want opgeven is geen optie. Dit om aandacht te vragen (donaties) voor meer onderzoek naar kanker.

Vorig jaar heb ik ervoor gekozen om de afstand van 6 beklimmingen te gaan fietsen (184 km). Nu draai ik het om. Ik wil de tijd van 6 beklimming fietsen. Stel dat ik voor iedere beklimming en afdaling gemiddeld 2 uur nodig heb komt dat neer op 12 uur. Dat wil zeggen dat ik 3 juni 2021 ga proberen 12 uur lang te fietsen.

Het idee is deze week uit enthousiasme ontstaan en moet echt nog vorm gaan krijgen. Ik ben mij ervan bewust dat het een hele pittige uitdaging is. Daarom ben ik opzoek naar mensen die met mij mee willen denken. Die ideeën hebben over voeding, schema’s, routes, eigenlijk alles. Mensen die me erbij willen helpen/steunen op de dag zelf om het te laten slagen. Ben jij of ken jij zo iemand laat het mij dan weten middels een berichtje of bel me even op 0622964336.

De laatste dagen heb ik nagedacht hoe ik die 12 uur in zou willen vullen. Ik kan ervoor kiezen om één grote ronde te fietsen door een groot deel van Nederland. Maar ik wil het lokaler maken en betrekken op Apeldoorn en omstreken. Zo ben ik op het idee gekomen om 6 verschillende rondes van +- 50 km te gaan maken vanaf een centraal startpunt. Waarbij ik het heel erg tof zou vinden als er tijdens deze rondjes mensen met mij mee willen fietsen (binnen de mogelijkheden van de maatregelen op dat moment). Ik durf wel met zekerheid te zeggen dat ik dat nodig heb, anders worden het hele lange en eenzame 12 uurtjes. Ben jij of ken jij zo iemand laat het mij dan weten middels een berichtje of bel me even op.

Hieronder even concreet de vraagstukken die ik nu heb:

 • Wat voor voeding kan ik het best op de fiets meenemen?
 • Wat voor voeding kan ik het beste als ‘lunch’ tot mij nemen?
 • Wat kan ik het beste na de prestatie eten?
 • Wat is een mooie snelheid om gemiddeld te rijden?
 • Hoe kan ik mij de dagen ervoor het beste voorbereiden?
 • Hoe kan mijn Garmin de volledige rit opnemen wat accu betreft?
 • Kan ik beter blijven fietsen of bijvoorbeeld om de 2 uur pauze nemen?
 • Zou jij één van de rondjes met me mee willen fietsen om me mentaal te steunen?
 • Wat zijn de valkuilen die ik mogelijk over het hoofd zie?
 • Hoe kan ik aan deze ‘stunt’ nog meer aandacht geven of organisaties erbij betrekken?
 • Onderstaand schema is dat verstandig of zou je dat anders doen?

Start
– 6:00 tot 8:00 +- 50km fietsen
15 min pauze / wissel meefietsers

– 8:15 tot 10:15 +- 50km fietsen
15 min pauze / wissel meefietsers

– 11:30 tot 12:30 +- 50km fietsen
30 min pauze / wissel meefietsers

– 13:00 tot 15:00 +- 50km fietsen
15 min pauze / wissel meefietsers

– 15:15 tot 17:15 +- 50km fietsen
15 min pauze / wissel meefietsers

– 17:30 tot 19:30 +- 50km fietsen
Finish

Bekijk hier mijn actiepagina en doneer!

Geef een reactie