3-in-1 universele lens | www.fotosnufjes.nl

groothoekEen aantal weken geleden heb ik een 3-in-1 universeel lenzen setje opgestuurd gekregen van www.fotosnufjes.nl met het doel om deze te testen. Het setje bestaat uit een soort wasknijper waar je drie verschillende lenzen (groothoek, fish eye of macrolens) op kan schroeven. De lenzen zijn voorzien van een beschermdopje en het gehele setje kan je in een bijgeleverd zakje bewaren.

Door de techniek van de wasknijper zijn de lenzen te gebruiken op elke smartphone, tablet of zelfs op de camera van een laptop. Ik heb het setje getest met mijn One Plus One en heel even om het verschil te bekijken met een iPhone. De reden dat ik het verschil wilde bekijken tussen deze twee is omdat de vorm van mijn One Plus One anders is dan die van de iPhone. Op mijn One Plus One sluit de knijper niet helemaal goed aan en op de platte vorm van de iPhone wel. Echter maakt dit voor het eind resultaat niets uit, maar je moet er wel even op letten qua lichtinval.

Het leek mij heel leuk om eens met een groothoek en fish eye lens te spelen, al was ik daar eigenlijk al snel klaar mee. De afstand tussen de lens van mijn smartphone en de lens van het setje was blijkbaar te groot waardoor ik ronde randen van de knijper ging zien. Met het maken van een uitsnede ben ik deze randen er af gaan knippen maar kwam tot de conclusie dat ik bijna hetzelfde bereik had zonder de lens. De combinatie van mijn One Plus One met de groothoek en fish eye lens vind ik niet zo’n succes.

Daarentegen ben ik wel erg te spreken over de macrolens. Als je mij op Twitter, Facebook of Linkedin volgt zal dit ook niet echt een verrassing zijn. De lens heeft echt een toegevoegde waarde wanneer je close-up wil gaan fotograferen met je smartphone. De scherpte diepte in onderstaande foto vind ik ook erg mooi en daar hoef je niet eens heel veel voor te doen. Met dit lensje ervoor heb je ook geen last van de zwarte randen, dus je gebruikt alle pixels.

Voor de macrofotografie zou ik dit lensje zeker aanraden, vooral ook omdat deze niet alleen te gebruiken is voor 1 type smartphone. Dus bij het aanschaffen van een nieuwe telefoon kan je dit setje gewoon nog blijven gebruiken. Zelf zou ik hem niet aanschaffen voor de fish-eye en groothoeklens, maar misschien kunnen jullie hier meer mee. Al met al zal ik zelf toch eerder met mijn DSLR gaan fotograferen, dus daarom ga ik dit setje binnenkort verloten op mijn Facebook pagina!

IMG_20150406_135755

Geef een reactie