Goede en snelle service | www.canvascompany.nl

De laatste 10 jaar fotograferen heeft mij veel foto’s opgeleverd. Alleen staan deze foto’s allemaal op een harde schijf die ergens in de kast ligt. Fotograferen is leuk, maar je eigen foto afgedrukt, in een boek of aan de muur is nog leuker. Zo is mij na een lange tijd weer gevraagd om een review te schrijven. Daar zeg ik geen nee tegen! Ik ben direct mijn archief ingedoken om een foto uit te zoeken. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een zonsondergang, in 2015 gemaakt op Paaseiland.

Vervolgens ging ik mijn bestelling plaatsen. Voordat ik wist dat ik bezig was, was ik al bijna klaar! De stappen op de website vind ik erg duidelijk en lopen goed in elkaar over. Het werd moeilijker toen ik dacht aan te moeten geven hoe ik de rand wilde hebben. Bij eerdere canvassen die ik ooit besteld heb kreeg ik de keuze om de foto door te laten lopen over de rand of om de randen van de foto te spiegelen. Dat was hier niet het geval en ik kon hierover nergens aanvullende informatie vinden.

Wel kon ik zonder het bestelproces te onderbreken mijn vraag via een chat stellen. Binnen twee minuten was ik in contact met een medewerker van www.canvascompany.nl. Een goede service, want het was al 7 uur ‘s avonds. Hij zei mij dat er een aantal pixels uit de randen van de afbeeldingen werden gebruikt. De pixels worden uitgerekt over de randen van de canvas zodat de volledige afbeelding op de voorkant komt. Deze techniek was nieuw voor mij, dus ik was benieuwd naar het eindresultaat.

De canvas heb ik 9 februari besteld en was 16 februari geleverd. Wat mij betreft een prima levertijd. De manier van verpakken heeft mij wel verbaasd. Canvassen die ik eerder bestelde waren verpakt in een doos. In dit geval was de canvas bedekt met een plaat van karton en vervolgens in bubbeltjes plastic verpakt. Na het uitpakken bleek dat dit meer dan voldoende was, maar ik kan mij voorstellen dat een vervoerder hierdoor makkelijker schade aan kan brengen.

De canvas was al gespannen en het ophangsysteem zat er ook bij. De structuur van de canvas is anders de canvassen die al aan mijn muur hangen, veel fijner. Wanneer je nu van dichtbij kijkt blijft het toch aardig egaal, dat maakt het wel erg mooi. Aan de hoeken zijn wel wat scheurtjes in de opdruk te zien, bij de ene hoek meer dan de ander. De uitgerekte pixels op de zijkant zijn bij mijn foto niet mooi geworden. Maar misschien dat dit voor veel andere foto’s wel de juiste oplossing is.

Het contrast en de knallende kleuren in de lucht maken dit voor mij een mooie foto. Dit zou ik daarom dan ook terug willen zien in de canvas. Hetgeen wat in mijn foto zwart is, is op de canvas donker grijs. Hierdoor is de gehele foto minder contrastrijk en lijkt het of alle kleuren iets afgezwakt zijn. Dit maakt de foto vlakker dan bedoeld, dit vind ik jammer.

Wanneer ik alle plus- en minpunten op een rijtje zet vind ik vooral het missende contrast jammer. Ik weet niet of dit een eenmalige productiefout is of aan mijn foto ligt. Mocht dit niet de standaard zijn dan vind ik de prijs-kwaliteitsverhouding van deze canvas goed. Dan is www.canvascompany.nl wat mij betreft een prima partij om je canvas te bestellen!

Geef een reactie