André Ruiter | #mijnfoto 2016

La Tête des Faux is een berg in de Franse Vogezen. Om de bergtop is tijdens de Eerste Wereldoorlog zwaar gevochten tussen het Franse en Duitse leger. Toen ik nog werkte aan mijn fotoproject over de Slag bij Verdun had ik me al voorgenomen dat ik deze locatie absoluut een keer wilde bezoeken. De afgelegen ligging zorgt ervoor dat de plek weinig wordt bezocht en daardoor nog ongerept is.

Afgelopen november was het eindelijk zover. Na een wandeling van anderhalf uur over gladde en smalle paden bereikte ik de top op 1200 meter. Het regende, was koud en de top was in nevelen gehuld. Dit paste helemaal bij de sfeer die ik zo graag wil vangen. Ik heb er zes uur doorgebracht en een sfeervolle en dramatische impressie kunnen maken van de restanten van prikkeldraad, loopgraven en fortificaties. De foto toont het Duitse bastion vlak onder de top en is één van mijn favorieten.  Het is niet mijn beste foto van 2016, maar wel een onvergetelijke herinnering aan een indrukwekkende plek.

Over André Ruiter
Ik ben als autonoom fotograaf gespecialiseerd in fotoprojecten over historische thema’s. Zo heb ik de afgelopen jaren o.a. impressies gemaakt van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het Eerste Wereldoorlog slagveld bij Verdun in Frankrijk. Ik heb een voorliefde voor onderwerpen die verval uitstralen en werk uitsluitend in zwart-wit met natuurlijk en zacht licht. Vooral tijdens mistige ochtenden trek ik er graag op uit om de sfeerbeelden te creëren die passen bij mijn stijl.

Website: www.andreruiter.nl
Twitter: @andreruiter
Instagram: andreruiter

André Ruiter

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2016? Kijk dan hier!

Geef een reactie