Over mij

Ik ben 25 april 1985 geboren in Apeldoorn en opgegroeid in een gezin met vijf kinderen. Woon in Ugchelen en heb nu zelf een gezin met drie kinderen. Vanaf de basisschool heb ik mijzelf een weg gebaand naar het behalen van mijn HBO diploma in de richting Communicatie & Multimedia Design. Tijdens deze opleiding ben ik in aanraking gekomen met fotografie, door mijzelf op te laten sluiten in een donkere ruimte en te gaan tekenen met licht. Met een groep studenten en twee docenten zijn we steeds meer leuke creatieve dingen gaan doen. Mede hierdoor heb ik ervoor gekozen om als MINOR te kiezen voor de Fotovakschool. In een half jaar tijd heb ik zoveel mogelijk kennis opgedaan door verschillende lessen te volgen in Apeldoorn, Amsterdam en Rotterdam. Ik ben hier bezig geweest met onderanderen modelfotografie, straatfotografie, productfotografie, landschapsfotografie en macrofotografie. Mijn passie voor het vastleggen van alles wat ik om mij heen zag was geboren. Buiten de Fotovakschool om ben ik steeds meer gaan fotograferen en heb zelfs diverse bruiloften vast mogen leggen. Nu, ruim 15 jaar later na het laten sluiten in de donkere ruimte, heb ik vooral interesse in de natuur om ons heen. Deze probeer ik vast te leggen middels landschapsfotografie en macrofotografie.

Robbie Veldwijk

Denatuurin!

Samen met een vijftal natuur- en fotografieliefhebbers heb ik een natuur & fotografie magazine opgericht. Waarin we ieder 1 artikel schrijven en we foto's van onze lezers plaatsen. Het magazine publiceren we online en verspreiden we gratis per mail. Met trots mogen we zeggen dat we al ruim 40 edities hebben gemaakt samen. Klik hier voor meer informatie

055Photowalks

Samen met Maarten Krabbendam heb ik 055Photowalks opgericht, om samen met andere fotografieliefhebbers in Apeldoorn op pad te gaan. Dit opende deuren voor ons om op unieke locaties te mogen fotograferen en we hebben leuke acties gedaan. Zoals het uitgeven van een fotoboekje waarvan de opbrengst naar de voedselbank ging. Klik hier voor de Facebook groep van 055Photowalks

Mijn werk aan jouw muur

Hoe leuk is dat! Het is mogelijk om één van mijn werken aan jouw muur te hebben hangen. Je zal dan ook niet de eerste zijn! Je kan hiervoor een kijkje nemen in mijn shop op werkaandemuur.nl. Daar staan verschillende werken te koop. Als je daar een bepaalde foto niet kan vinden stuur me dan even een bericht en dan komen we er ook wel uit.


MACROMANIA

Het is alweer lang geleden, maar in 2015 heb ik mijn eigen expositie gehad in de Coda bibliotheek in Apeldoorn. Een maand lang hebben mijn macrofoto's daar verspreid in de bibliotheek gehangen. Heb er een gastenboek aan over gehouden met leuke reacties van bezoekers die er langs zijn gekomen.

 

Het selecteren van de foto's, de afdrukken maken, ze in inlijsten en ophangen was echt heel erg leuk om te doen. Ter herinnering heb ik er deze video van gemaakt. De foto's liggen opgeborgen, wat eigenlijk heel erg zonde is. Maar wie weet dat ze ooit ergens nog eens een mooi plekje krijgen.

 

Inmiddels heb ik al heel veel meer mooie foto's gemaakt. Vooral veel close-ups van insecten en bloemen en daarnaast verschillende landschappen. Wie weet komen die ook nog eens ergens te bewonderen!

 

Als je zelf één van mijn werken aan jouw muur zou willen hebben hangen kan dat natuurlijk ook, lees dan hierboven hoe we dat kunnen regelen.


Alpe d'Huzes 2020, 2021 & 2022

Zoals de titel mogelijk anders doet vermoeden heb ik één keer meegedaan aan Alpe d'HuZes, al was het wel een editie met de lange adem. Ik zou 2020 mee gaan doen, maar door corona werd dit steeds verplaatst en kon ik uiteindelijk 2022 de berg beklimmen. Hieraan meedoen stond in het teken van geld ophalen voor meer onderzoek naar kanker en ik heb ruim € 10.000,- op weten te halen. Ieder jaar dat het niet doorging heb ik mijzelf uitgedaagd om toch iets te doen wat in teken stond van de actie. Sportief gezien heeft het mooie hoogtepunten opgeleverd en heb ik dan uiteindelijk dan toch Alpe d'Huez mogen beklimmen op de fiets. Iets waar ik met trots naar terug kan kijken en heb ik toch wel even mooi geflikt!