Bianca Kiel | #mijnfoto 2019

Straatfotografie wekt de laatste tijd steeds meer en meer mijn interesse. Maar het over straat gaan lopen en zomaar mensen op de gevoelige plaat vastleggen voelt voor mij een beetje alsof ik als paparazzi Edwin Smulders stiekem mensen bespied… Dus dat is wel een drempeltje.

Totdat ik op een zondagochtend koffie dronk bij Starbucks. In mijn ooghoek zag ik twee mannen zitten die gemoedelijk met elkaar in gesprek waren. Ik had mijn camera natuurlijk net niet bij me, maar gelukkig kan je tegenwoordig met je telefoon hele mooie plaatjes schieten. En daarnaast hoor je de sluiter niet als je een foto maakt.. Win win!

Ik twijfelde geen moment, opende de camera van mijn iPhone en schoot deze foto, ‘Easy like Sundaymorning’. Ik hoop dan ook dat ik het komende jaar meer uit mijn comfortzone ga komen en proberen me meer te focussen op straatfotografie. Dan is deze foto, #mijnfoto, de foto die mij over die drempel geduwd heeft.

Bianca Kiel
Helaas heb ik in 2019 niet zoveel kunnen fotograferen als de jaren er voor. Soms loopt het gewoon even zo. Daar wil ik in 2020 zeker verandering in gaan brengen!

In de weekenden vind je mij vaak langs de lijn op het voetbalveld, in opdracht maak ik foto’s van wedstrijden. Een hele andere tak van fotografie dan hoe ik ooit (met portretfotografie) begonnen ben. Muziekfreak en fotografieverslaafd als ik ben sta ik het allerliefst met mijn Nikon D700 in de fotopit bij een concert of festival. Als het dan lukt om DE foto te schieten, dat is een kick!

Instagram: bianca_photographscatchy_photo
Twitter: @itsme_miep@catchy_photo
Website: www.catchy-photography.nl

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2019? Kijk dan hier!

Geef een reactie