Erik Bilstra | #mijnfoto 2016

Als landschapsfotograaf is het altijd lastig om te bepalen wanneer de juiste omstandigheden zich aandienen. Kennis van het landschap en het weer zijn hiervoor bepalend. Eind oktober van dit jaar ben ik naar Duitsland afgereisd om daar de herfstkleuren vast te leggen. Het kiezen van een gunstig weekend was een gok, want door de warme zomer was de herfst laat. De voorspellingen leken in eerste instantie niet zo goed. Er was veel regen voorspeld, maar net zoals in Nederland, zitten de Duitsers er ook wel eens naast! Op de zaterdag heb ik dit mooie riviertje (de “Ilse”) kunnen vastleggen. De bomen vertoonden gelukkig hun mooie herfsttinten. Door de regen die ‘s nachts was gevallen kwamen de kleuren nog mooier uit. Uiteindelijk viel dus alles op zijn plaats en kon ik na het weekend met een goed gevoel huiswaarts keren!

Over Erik Bilstra
De liefde voor fotografie ontstond in mijn jeugd. Als kind liep ik al rond met het toestel van mijn vader. Op de Waddeneilanden maakte ik mijn eerste kiekjes in de duinen en op het strand waar ik naar mooie composities in het landschap zocht. Op de middelbare school kocht ik mijn eerste spiegelreflex camera en kon ik gebruikmaken van de doka van de school. In die tijd fotografeerde ik alles wat los en vast zat! Sinds 1998 houd ik mij bezig met natuurfotografie.

Vanaf 2007 is het de landschapsfotografie waarin ik de meeste uitdaging vind. Als het me na een ochtend fotograferen gelukt is om een landschap vast te leggen volgens mijn eigen beleving, ben ik heel tevreden. Compositie en belichting spelen hierbij een grote rol. Fotograferen doe ik voornamelijk in het Noorden van het land. De Friese natuurgebieden en de Waddenkust zijn boeiende plaatsen om te fotograferen. Ze zijn voor mij altijd een grote inspiratiebron.

Website: www.bilstra.com

Erik Bilstra

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2016? Kijk dan hier!

Geef een reactie