Floris Schaake | #mijnfoto 2019

Het is eigenlijk een foto uit een shoot, nadat ik een tijdje in een creatieve dip zat en eigenlijk aan het overwegen was om te stoppen met fotografie, omdat ik niet meer dat beetje extra emotie of creativiteit in mijn portretten kon vinden. Degenen die mij kennen weten dat mijn shoots soms wat rommelig verlopen en ik graag een hoop lol maak, maar deze shoot met Donna heb ik toen eens heel anders aangepakt en ben (voor mijn doen) serieus en zorgvuldig met fotograferen en het plaatsen van m’n licht aan de slag gegaan, en ben gaan zoeken naar lijnen en vormen om het beeld sterk te maken. Dit was 1 van de foto’s die eruit rolde, en vanaf daar heb ik eigenlijk mezelf weer een beetje in m’n eigen portretwerk terug gevonden.

Misschien is het niet eens echt de allerbeste foto van 2019, maar het was zeker een hele belangrijke, omdat ik weer een beetje het gevoel kreeg dat ik weer een beeld kon maken dat me aansprak en dat meer weergeeft dan alleen een “portret” èn zo kreeg ik eigenlijk weer plezier in het maken portretten.

Floris Schaake
Fotograferen doe ik vooral voor de hobby. Het liefst schiet ik portretten en ik werk graag kunstlicht en ben ook niet vies van een beetje bewerken. Meestal werk ik thuis in m’n thuisportretstudiootje of op locatie met een handje vol speedlights op zak. Vaak shoot ik in de avonden, wat puur uit praktisch oogpunt is omdat ik overdag werk en de weekenden toch de tijd vrij houdt voor m’n gezin. De portretten die ik schiet zijn soms geregisseerd en soms gewoon heel spontaan, ik probeer altijd iets creatiefs te leggen in het eindresultaat.

Website:  www.deportretman.nl
500px : Floris Schaake
Instagram: Fleptoeter
Facebook: fschaake

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2019? Kijk dan hier!

Geef een reactie