Henk Braam | #mijnfoto 2018

Dit is de zoon van één van mijn beste vrienden. Zijn vriendin is zwanger en een dag later zou ze bevallen. De foto vind ik mooi omdat het een intiem moment is tussen twee geliefden. Het licht geeft deze foto iets bijzonders en in het silhouet van het paar zit nog net genoeg doortekening om hun gelaatsdrukken te zien. Voor mij een foto waar veel liefde in zit.

Over Henk Braam
Henk Braam (57) is geboren en getogen in Zambia. Vandaar dat het reizen in zijn bloed zit. Na de kunstacademie trok hij voor langere tijd de wereld in en combineerde reizen met fotografie. Na fotoredacteur geweest te zijn bij Amnesty International kwam hij pas goed op stoom. Toen hij hoorde dat Hutu’s massaal op de vlucht sloegen voor de wraak van de Tutsi rebellen in Rwanda, bedacht hij zich geen moment en vertrok in een vliegtuig vol hulpgoederen weer naar het continent van zijn geboorte. Daarna volgden talrijke reportages in conflictgebieden waar hij o.a. voor Artsen zonder Grenzen fotografeerde.

De laatste 10 jaar heeft hij voornamelijk gehandicapte kinderen gefotografeerd voor organisaties als het Liliane Fonds. Door een bevriende vinoloog raakte hij steeds meer thuis in food-fotografie. Onder de naam Foodteam werden culinaire wijnreportages in heel Europa gerealiseerd. Tegenwoordig verdeelt hij zijn tijd met reizen in het buitenland en food gerelateerde opdrachten, zowel op het gebied van fotografie als met film.

Website: www.henkbraam.com

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2018? Kijk dan hier!

Geef een reactie