Jan van der Knaap | #mijnfoto 2019

Zeker niet mijn beste foto, maar wel een waar ik veel plezier aan heb. Dit is een gemberbloem, gewoon opgekweekt uit een stukje gember uit de winkel. Ik had dit stukje nog liggen, en zag dat die ging knoppen. Als experiment stopte ik het stukje in een potje grond, en daar kwamen twee sprieten uit.

Eén ervan kreeg een ovale bloemknop, overdekt met schubben, waaruit weer bloemetjes gingen groeien. Eén ervan is hier te zien. De schubben zijn verder duidelijk voorzien van een transparante waslaag. Gember is immers een tropische plant, dus die moet zuinig zijn met water. De foto maakte ik in augustus, net aan het einde van de tweede hittegolf van 2019.

Nogmaals, zeker niet mijn beste foto, eerder een slechte foto gemaakt achter een zonwering om harde schaduwen te vermijden. Maar het laat een leuk experiment zien dat ik komend jaar opnieuw ga doen.

Jan van der Knaap
Ik ben Jan van der Knaap uit Utrecht. Ik houd mij voornamelijk bezig met portretfotografie, dierenfotografie, modelfotografie, en geef ook workshops om het maximale uit de camera te halen. Ik maak ook vrij werk, en dat plaats ik op mijn account op Werk aan de Muur (), waarvan ik elke maand wel wat werken verkoop.

Ik vind dat alles te fotograferen is, en dat veel dingen ook gezien mogen worden. Je moet het wel eerst ‘zien’. Daarom heb ik altijd een camera bij mij, want als er een fotomoment is zonder camera…. dat moment komt nooit meer terug en dat neem ik mij dan later kwalijk. Dus altijd een camera mee nemen, en als er een mooie oogst is zet ik dat op Werk aan de Muur.

Website: www.candela-fotografie.nl
Twitter: @candela_foto
LinkedIn: Jan van der Knaap
Facebook: Fotograaf Candela
Werkaandemuur: Jan van der Knaap

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2019? Kijk dan hier!

Geef een reactie