Mario van den Brande | #mijnfoto 2019

Heb deze foto gekozen vanwege de totaal onverwachte uitkomst. Stel je voor, je ziet een doos vol oude knikkers staan in het tuinhuis achteraan. Je kapt ze om, neemt je macrolens en begint er door te zoeken. Je denkt, hmm… hier zit meer in. Dan denk je, ik heb binnen nog blinkend inpakpapier liggen, overgehouden van vorige kerst.

Blinkend inpakpapier op een de regenton met deksel onder de fruitbomen gelegd, en daarop wat knikkers. Resultaat: door de weerkaatsing van het licht lijkt het wel of de knikkers baden in energie. In sommige van deze foto’s leek het wel of ik planeten in een denkbeeldig melkwegstelsel fotografeerde. (Volgens mijn fantasie dan toch). Degene die ik gekozen heb lijkt te zweven in energie. Een onnozel experimentje waar ik best tevreden over ben alhoewel ik besef dat het toch nog beter kan.

Mario van den Brande
Ik ben nog steeds, zoals de vorige jaren, de hobby-fotograaf die al wandelend in de tuin, met de hond, in een natuurgebied of op vakantie de magie van de wereld rondom ons probeert vast te leggen. Dit jaar heb ik wegens omstandigheden wat minder foto’s genomen. Maar misschien niet alleen door deze omstandigheden, misschien ook wel omdat ik niet zo snel meer tevreden ben met wat ik vast leg. Misschien ben ik onbewust wel op zoek naar wie ik ben als fotograaf, naar iets meer creatief zijn, naar mijn eigen stijl.

Website: www.tistofinonzehof.be/kijkenenzien

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2019? Kijk dan hier!

Geef een reactie