Nicolette Verdurgt | #mijnfoto 2019

Dit is mijn foto omdat ik bij het maken van de foto steeds meer ontdekte. Ook hier voor het eerst goed geëxperimenteerd met de witbalans handmatig instellen, in dit geval erg koud. Ik begon met het paddenstoeltje te fotograferen en toen zag ik opeens de druppeltjes. Nog veel later zag ik het spinnetje, eigenlijk bij toeval, omdat ik de druppeltjes met een lampje wou bijlichten maar toen trok het spinnetje opeens zijn web over de druppels. Weg effect!

Ook trots op deze foto omdat ik van een paar zeer goede fotografen een ‘like’ kreeg en ik weet dat ze dit niet standaard doen. Het is ook typisch een ‘Nicolette’ foto, liggend op mijn buik genomen, bijna mijn standaard fotografie houding. Een hoekzoeker vind ik maar niets en ook het kantelbare scherm van de RP kan ik niet echt aan wennen. Laat mij maar de zoeker kijken voor het beste resultaat.

Nicolette Verdugt
Ik ben sinds een jaar of 5 fanatiek aan het fotograferen, omdat ik noodgedwongen door een blessure moest sporten. Altijd buiten geweest, is ook nu nog mijn voorkeur natuurfotografie, maar ook straatfotografie en architectuur vind ik leuk. Het afgelopen jaar heb ik een coachingstraject gedaan bij Loulou Beavers en daar heb ik onder andere goed leren kijken. Sindsdien kom ik met minder foto’s maar in mijn ogen wel betere foto’s thuis. Wat ik vooral leuk vind de laatste tijd is het fotograferen met de zogenaamde vintage lenzen voor de schitterende onscherpte en speciale bokeh effecten.

Ik ben begonnen met een instapcamera van Canon en afgelopen jaar heb ik er een systeemcamera (Canon EOS RP) bijgekocht. Vooral handig door de focus stacking, die bij het manueel focussen met de vintage lenzen erg handig is.

Website: www.nicoletteverdugt.nl

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2019? Kijk dan hier!

Geef een reactie