Robbie Veldwijk | #mijnfoto 2020

Soms heb je een plaatje in je hoofd en hoop je dat het er ooit van gaat komen. Zo had ik ook een landschap voor ogen met paardenbloemen en een ondergaande zon die zou zorgen voor warm tegenlicht. Op 24 april was het moment waarop ik in 2020 mijn camera weer gevonden heb. Het licht was daar, de paardenbloemen ook en ik had tijd om er eens goed voor te gaan zitten. Plekje gezocht in de weilanden dichtbij huis en toen was het wachten op de juiste stand van de zon.

Na een halfuur wachten kwam ik tot de conclusie dat de plek niet de juiste was. De zon viel weg achter een paar bomen en een boerderij, kortom ik had er niets aan… Terug richting huis gelopen en rondkijkend naar een betere locatie voor de volgende avond. Op een paar meter verwijderd van mijn huis kleurde de zon het weiland met daarin paardenbloemen. Het hek overgestapt en gewoon begonnen met fotograferen.

De foto is niet geworden wat ik in eerste instantie voor ogen had, maar achteraf gezien veel meer. Ik was opzoek naar een mooie bokeh in de achtergrond welke gevormd zou zijn door belichte paardenbloemen en dat had ik hier. Alles kwam deze dag bij elkaar en ik ben vanaf dat moment weer meer gaat fotografen met mijn spiegelreflex. Dit is dus zonder enige twijfel #mijnfoto van 2020!

Over Robbie Veldwijk
Ik fotografeer graag in de natuur, van mooie landschappen tot de kleinste insecten. Tijdens de zomer van 2020 heb ik mijn camera weer gevonden. Lang fotografeerde ik veel met de iPhone, dit jaar gelukkig ook weer met mijn Canon. Er zijn veel dingen die ik leuk vind om te doen zoals het maken van radio bij RTV-Apeldoorn, mountainbiken en racefietsen.

Facebook: Robbie Veldwijk Fotografie
Twitter: @me4all
Flickr: rveldwijk
Instagram: me4all

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2019? Kijk dan hier!

Geef een reactie