Robert Stienstra | #mijnfoto 2020

Natuurlijk wordt dit een foto van onze vakantie in Zwitserland, genomen op ruim 3400 meter. Nadat we met de Gornergrat de klim omhoog hadden gemaakt ging iedereen gelijk naar het uitzichtpunt, ik doe dit nooit. Altijd zoek ik een andere kant en zo ook hier, het was een stukje lopen wat best vermoeiend is op deze hoogte en met een volle cameratas. Uiteindelijk kwam ik hier terecht, buiten adem en alleen samen met de stilte, ik ging op een rotsblok zitten en voelde de tranen over mijn wangen rollen. Zo mooi, zo stil en tja dan wordt ik emotioneel. Dit is mijn foto want dit is was mijn hoogtepunt van het jaar.

Over Robert Stienstra
2020 was mijn eerste volledige jaar als zelfstandig ondernemer en ik kan je vertellen dat het een struggle is geweest om überhaupt nog wat opdrachtjes binnen te krijgen. En qua fotograferen ging het een tijdje ook niet lekker. Terugkijkend door de foto’s van afgelopen jaar heb ik toch een paar mooie plaatjes gemaakt. Net voor de eerste lockdown konden we nog een reis naar Zwitserland maken en natuurlijk heb ik daar prachtplaatjes kunnen maken waar ik nog bijna dagelijks naar terugkijk.

Nadat ik vorig jaar en begin dit jaar een burn-out kreeg, mijn baan ophield met bestaan moest ik bedenken hoe nu verder te gaan. Al met al zowel persoonlijk als fotografisch gezien een lastig jaar. Ik heb best redelijk kunnen investeren in foto gear. Eind vorig jaar kocht ik een Nikon z-50 met 2 lenzen en afgelopen oktober ruilde ik mijn Nikon d7200 in voor een Nikon Z-5 en daarbij kocht ik een 24-70 f/4 en afgelopen week ontving ik mijn Samyang 14mm, dus qua materiaal ben ik helemaal klaar voor het komende jaar.

Op mijn verlanglijstje staan nog: een 85mm (z lens) en een 50mm (z lens) en misschien een tele voor mijn z-5. Wie en wat ben ik als fotograaf, Enthousiast, gezellig, humoristisch, experimenteel (veel mislukt overigens). 2021 wordt hopelijk een beter jaar, niet alleen voor mij maar voor iedereen en zeker de zelfstandige ondernemers.

Website: www.robertstienstra.nl
Facebook: Robert Stienstra Photography
Instagram: robert.stienstra.photography
Flickr: robert-1968

Benieuwd naar de andere inzendingen voor #mijnfoto 2020? Kijk dan hier!

Geef een reactie